Όπως έχουν πει (πάρα) πολλοί δημοσιογράφοι, παίκτες αλλά και θρύλοι του μπάσκετ, η φετινή σεζόν προβλέπεται από πολλούς να έχει το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Μέχρι στιγμής ο Γιάννης αποδεικνύει πως είναι το αφεντικό της Ανατολής, οδηγώντας τους Μπακς με άνεση στην δεύτερη θέση της περιφέρειας (4-0). Έχοντας το πιο δυνατό ρόστερ των τελευταίων ετών αλλά και τον ικανότατο Μάικ Μπουντενχόλζερ στη θέση του προπονητή, τα «ελάφια» υπό την ηγεσία του Έλληνα σούπερ σταρ φιλοδοξούν να κάνουν το βήμα (ή και άλμα) παραπάνω και να φτάσουν στους Τελικούς της περιφέρειας.
Οι πιθανότητες 5/1 που δίνουν οι book για να βγει ο Γιάννης πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν δείχνουν χαρακτηριστικά την πίστη που υπάρχει στο πρόσωπό του.
Μπροστά του βρίσκεται ο μοναδικός ΛεΜπρόν Τζέιμς, αλλά και ο Άντονι Ντέιβις.
Φυσικά συστάσεις για τον «βασιλιά» δεν χρειάζονται, καθώς την τελευταία δεκαετία ο κατά πολλούς κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών είναι πανάξια μόνιμος διεκδικητής του βραβείου πριν καν ξεκινήσει η σεζόν. Οι πιθανότητες 10/3 είναι δικαιολογημένες, καθώς την περσινή συγκλονιστική σεζόν ο ΛεΜπρόν έχασε «στο νήμα» το βραβείο από τον επίσης απίστευτο Τζέιμς Χάρντεν.
Το μεγάλο ερωτηματικό ωστόσο είναι ο Άντονι Ντέιβις, ο οποίος με πιθανότητες 4-1 είναι το δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του βραβείου του πολυτιμότερου παίκτη. Όταν είναι υγιής ο Ντέιβις πραγματικά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί.
Στην επίθεση είναι ασταμάτητος, ενώ στην άμυνα βρίσκεται πραγματικά παντού. Όταν βρίσκεται σε καλό βράδυ, οι Πέλικανς -μια ομάδα που χωρίς αυτόν δεν θα έμπαινε ποτέ στα πλέι οφ της Δυτικής περιφέρειας- μπορούν να κοντράρουν πραγματικά οποιονδήποτε αντίπαλο.
Ωστόσο τα συνεχή προβλήματα τραυματισμού του αφήνουν ερωτηματικά για το αν μπορεί να παραμείνει υγιής καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν και να οδηγήσει την ομάδα του κοντά στις 50 νίκες, ούτως ώστε να έχει ρεαλιστικές πιθανότητες κατάκτησης του βραβείου.
Πίσω από τον Αντετοκούνμπο βρίσκονται οι Τζέιμς Χάρντεν (11/2), Κέβιν Ντουράντ (9/1), Καουάι Λέοναρντ (11/1), Ράσελ Γουέστμπρουκ (14/1) και Στεφ Κάρι (15/1).
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Αυτός είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο παίκτης που μέσα από την ομάδα της καρδιάς του ξεπέρασε τη σκοτεινή περίοδο της καριέρας του. Αφησε πίσω του τρομακτικές ατυχίες και με τα... επιφανειακά χτυπήματα, γελάει. Και συνεχίζει να παίζει. Ο ορισμός του πώς πρέπει να είναι ένας αρχηγός.
Αυτές είναι οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αποστολή του Ολυμπιακού στο σαββατιάτικο ματς της 22ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη.
Παρότι η περίοδος για τις μετακινήσεις παικτών στο NBA ολοκληρώθηκε για φέτος, παρότι ο ίδιος και το Μιλγουόκι δηλώνουν πως... μένουν μαζί, το τελευταίο ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ κάνει λόγο για σχέδιο των Λος Άντζελες Λέικερς ώστε να μετακομίσει ο Greak Freak στην Καλιφόρνια το καλοκαίρι!
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ επέστρεψε στην Ελλάδα μετά το ταξίδι στις ΗΠΑ για προσωπικούς λόγους και τίθεται στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα για το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.