Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ο περιορισμός του Καλάθη είναι ένα από τα ζητούμενα για μας»

«Ο περιορισμός του Καλάθη είναι ένα από τα ζητούμενα για μας»

«Δεν πρέπει να χάνουμε τον αντίπαλό μας όταν ο Καλάθης έχει την μπάλα. Οι πάσες του περνούν δίπλα από τα αυτιά ή πάνω από το κεφάλι σου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιασικεβίτσιους για τον ηγέτη του Παναθηναϊκού.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, παλιά δόξα του Παναθηναϊκού και ο επόμενος αντίπαλος των πράσινων ως προπονητής της Ζαλγκίρις Κάουνας, μίλησε κατά την αποχώρηση των Λιθουανών με προορισμό την Αθήνα. Ο Σάρας δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον Καλάθη, αναγνωριζοντας τον ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο για το αυριανό ματς, όπως επίσης και τον Λάνγκφορντ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λιθουανού:

«Ο κορμός του Παναθηναϊκού, η φιλοσοφία και τα συστήματά του είναι παρόμοια με πέρσι. Έχει κάποιους ευέλικτους ψηλούς, αλλά και τους Παπαγιάννη και Βουγιούκα. Πολλά εξαρτώνται από τον Καλάθη. Ο περιορισμός του είναι ένα από τα ζητούμενα για μας. Πολλά εύκολα καλάθια έρχονται από τα δικά του χέρια. Δεν θα πρέπει να χάνουμε τον αντίπαλό μας όταν ο Καλάθης έχει την μπάλα, γιατί οι πάσες του περνούν δίπλα από τα αυτιά ή πάνω από το κεφάλι σου», ανέφερε αρχικά ο Γιασικεβίτσιους.

Ερωτηθείς για το πόσο μπορεί να απειλήσει από το τρίποντο ο Παναθηναϊκός, δήλωσε: «Δεν ξέρω πώς θα παίξουν. Έχουν χάσει τον Ρίβερς από πέρσι και δεν ξέρουμε αν θα παίξει ο Λοτζέσκι. Είναι δύο πολύ καλοί σουτέρ. Εμείς θα πρέπει να μένουμε μπροστά από τον προσωπικό μας αντίπαλο και να μην τον χάνουμε. Καλά τα πάνε από μακριά ο Καλάθης, ο Παππάς και ο Λάνγκφορντ, οπότε δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας πληγώσουν».

Για την σκληρή άμυνα των πράσινων, είπε: «Παίζουν με αλλαγές στην άμυνα λόγω της αθλητικότητας των παικτών τους, όπως ο Μήτογλου, ο Αντετοκούνμπο, αλλά και ο Καλάθης, ενώ έχουν και ελαφρείς ψηλούς. Η ομάδα τους έχει σχεδιαστεί για να παίζει άμυνα με αλλαγές, ίσως και για 40 λεπτά».

Τέλος ρωτήθηκε για τη μειωμένη παρουσία του Λεκαβίτσιους, αλλά και την προσθήκη του Λάνγκφορντ:«Δεν παίζει συνήθως πολύ και όταν η ομάδα παίζει με αλλαγές στην άμυνα είναι πιο δύσκολο γι’ αυτόν. Δεν έχει σημασία πόση ώρα θα παίζει, γιατί πρέπει να φέρνει ενέργεια από τον πάγκο και είναι ένας τομέας που χρειάζεται προσοχή.

Ο Λάνγκφορντ είναι καλός σκόρερ, από τους κορυφαίους στην Ευρωλίγκα. Είναι δύσκολο να τον σταματήσεις. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να του δίνει επιθέσεις».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024