Τρικυμιώδης μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, δείγμα και της έντονης ανησυχίας – ταραχής μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες του Νίκου Κοτζιά για τα περί χρηματισμού της κυβέρνησης από τον Τζορτζ Σόρος.

Εκεί που ήταν εξαφανισμένος, ο Πάνος Καμμένος δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του πρώην ΥΠΕΞ ξαφνικά εμφανίστηκε και είναι λαλίστατος, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα του με τον κ. Κοτζιά.

Παρ’ ότι σε προηγούμενη δήλωσή του χαρακτήρισε ψευδή την όποια αναφορά στο υπουργικό συμβούλιο σε χρηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης από τον Τζόρτζ Σόρος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τώρα παραδέχεται πως αναφέρθηκε στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, ωστόσο όχι σχετίζοντάς τον με την κυβέρνηση, αλλά με το υπουργείο Εξωτερικών αποκλειστικά.

Όπως σημειώνει συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον Τζορτζ Σόρος και τη συνεργασία του με το υπουργείο Εξωτερικών σε σχέση με εταιρεία εκδόσεων βίζα.

«Όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση προκειμένου να κρύψει την εξέλιξη της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου, όπου τα ορφανά του Σημίτη και οι συνέταιροί τους στην ΝΔ βλέπουν ότι αρχίζει να καταρρέει ο μύθος που προσπάθησαν να χτίσουν» δήλωσε σε μια προσπάθεια να στοχοποιήσει τον πρώην υπουργό Εξωτερικών για τον οποίο πριν από λίγους μήνες ο ίδιος έλεγε ότι τον εμπιστεύεται απόλυτα.

Σημείωσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση έχει υπουργικό συμβούλιο στο οποίο κρατούνται πρακτικά και τόνισε ότι «όσοι μίλησαν, όπως ο Χρήστος ο Σπίρτζης ήταν ξεκάθαροι», προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την προσπάθεια κάποιων να χτίσουν τέτοια σενάρια πάνω σε αυτές τις δηλώσεις.

Αναφερόμενος δε στον Νίκο Κοτζιά, είπε ότι δεν θα ασχοληθεί πλέον μαζί του, προσθέτοντας με νόημα: «Το γαρ πολύ της θλίψεως…».

Ουσιαστικά εμφανίσθηκε να αποδίδει τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εξωτερικών στη «θλίψη» του  από το γεγονός ότι βρέθηκε εκτός κυβέρνησης, αφήνοντας να εννοηθεί παράλληλα ότι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και τα πρακτικά μπορούν να τον επιβεβαιώσουν όσα ο ίδιος υποστηρίζει.

Άξιο αναφοράς, πάντως, είναι πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χθες, κάνοντας retweet δημοσίευμα ιστοσελίδας που ανήκει στη σφαίρα επιρροής του και απηχεί τις απόψεις του, εξαπέλυσε έμμεση επίθεση στον Νίκο Κοτζιά, κάνοντας λόγο για «αρλεκίνους» και «συκοφάντες».

Μάλιστα, απαντά στις αιτιάσεις Κοτζιά, λέγοντας πως τις διαρροές δεν τις έκανε ο ίδιος, αλλά ο παραιτηθείς ΥΠΕΞ και πως πρόκειται για μυθεύματα και συκοφαντίες.

Νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στο Twitter διέψευσε τις αναφορές Κοτζιά για τον Σόρος, χαρακτηρίζοντας επίσης «ορφανά του Σημίτη» όσους αναπαραγάγουν την είδηση περί σχετικής αναφοράς του στο υπουργικό συμβούλιο.

Από την πλευρά του, να διασκευάσει τα όσα ανέφερε σχετικά με τις καταγγελίες του Νίκου Κοτζιά ότι στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ο Πάνος Καμμένος είπε πως «ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους» επιχείρησε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, λέγοντας ότι ο ίδιος ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τίποτα, απλά «δεν άκουσε».

Αρχικά, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ο Χ. Σπίρτζης επιχείρησε να πάρει αποστάσεις από το Νίκο Κοτζιά λέγοντας «δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Ο Νίκος Κοτζιάς είναι ένας πνευματικός άνθρωπος, τον αγαπάμε. Δεν θα με βάλετε σε αυτή τη διένεξη. Τον αγαπάω, τον σέβομαι. Δεν έχω ακούσει εγώ τον Καμμένο να λέει τέτοια πράγματα. Υπήρχε πολιτική διαφωνία και υπάρχει με τους ΑΝΕΛ σε σχέση με την ΠΓΔΜ. Εμείς είμαστε περήφανοι για τη συμφωνία».

Στη συνέχεια ωστόσο, προχώρησε σε «διευκρινιστική δήλωση», με μήνυμά στο Τwitter, στο οποίο αναφέρει: «Όταν κάποιος λέει «δεν άκουσα», ούτε διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει οτιδήποτε. Απλά, δεν άκουσε».

Μείζον θέμα πάντως παραμένει και η στάση του Μαξίμου, το οποίο τηρεί σιγή ιχθύος, προσπαθώντας να αποδομήσει του πρώην ΥΠΕΞ προκειμένου να μην πάρει άλλες διαστάσεις το θέμα των καταγγελιών για τα όσα ειπώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο.

Μόνο με τη δημοσιοποίηση των πρακτικών θα μπορούσε να αποδειχθεί ποιος λέει αλήθεια για το θέμα αυτό, καθώς οι καταγγελίες για χρηματισμό της κυβέρνησης προκειμένου να προωθήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι πολύ σοβαρές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο