Λέκκας: Τραγική η κατάσταση στα Πανεπιστήμια – Δεχόμαστε απειλές από «φοιτητές»
«Πρέπει να αλλάξει αυτή η ιστορία με το Άσυλο» τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια και τις προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος της παραβατικότητας στους χώρους γύρω από αυτά εξαιτίας του πανεπιστημιακού ασύλου μίλησε ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.
«Αντιμετωπίζουμε φαινόμενα ψυχολογικής και σωματικής βίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η κατάσταση είναι τραγική. Υπάρχουν συμμορίες, υπάρχει διακίνηση ναρκωτικών. Υπάρχουν φοιτητές δέκα χρόνια, που έχουν περάσει 2 με 3 μαθήματα, που κάθε άλλο παρά φοιτητές είναι… Ποιος τους πληρώνει όλους αυτούς;» καταγγέλλει ο κ. Λέκκας.
Μιλώντας στο ρ/σ «ΘΕΜΑ» ο κ. Λέκκας υπογράμμισε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του έχουν δεχθεί απειλές από κάποιους φοιτητές.
«Δεχόμαστε απειλές από τέτοιου είδους »φοιτητές». Μιλάμε για έναν παραλογισμό που όλα αυτά γίνονται εν ονόματι της Δημοκρατίας. Είμαστε στοχοποιημένοι αυτή την στιγμή ορισμένοι καθηγητές και δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Και αν παρέμβουμε θα είμαστε για μια ζωή στοχοποιημένοι. Επιτέλους τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πρέπει να αλλάξει αυτή η ιστορία με το Άσυλο» τόνισε.
- ΑΑΔΕ: Ποιες αγροτικές πληρωμές αναμένονται – Το χρονοδιάγραμμα
- Καλαμπόκι: Ένα σνακ και νόστιμο και καλό για τον οργανισμό μας
- Αλλάζει ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Πότε θα επηρεαστεί η Αττική
- Το DNA στις παλαιολιθικές σπηλαιογραφίες οδηγεί στους πρώτους καλλιτέχνες της ανθρωπότητας
- Πως η συγκατοίκηση επηρεάζει τη σχέση;
- Τραμπ και Κένεντι: Δύο πρόεδροι, η ίδια παγίδα;
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Αυτά είναι τα ζευγάρια των «16» – Όλα τα highlights και το πρόγραμμα
- Έρευνα: Μια δύσκολη οικονομική πραγματικότητα – Οι νέοι στην Ελλάδα στους φτωχότερους στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442