Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Η πολιτική βία δεν έχει θέση στις ΗΠΑ - Μπαράζ τρομοδεμάτων σε Δημοκρατικούς

Τραμπ: Η πολιτική βία δεν έχει θέση στις ΗΠΑ – Μπαράζ τρομοδεμάτων σε Δημοκρατικούς

«Η πολιτική βία δεν έχει θέση στις ΗΠΑ» ήταν το μήνυμα του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο

«Η πολιτική βία δεν έχει θέση στις ΗΠΑ» ήταν το μήνυμα του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο, μετά την αποστολή τουλάχιστον οκτώ τρομοδεμάτων σε πολιτικούς και ΜΜΕ της χώρας.

«Θέλω να σας πω ότι σε αυτές τις περιόδους πρέπει να είμαστε ενωμένοι, πρέπει να στείλουμε ένα πολύ σαφές, ισχυρό, αδιαμφισβήτητο μήνυμα ότι πράξεις ή απειλές πολιτικής βίας οποιασδήποτε φύσης δεν έχουν θέση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», είπε.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε πως έχει συσταθεί ειδική ομάδα του, η οποία FBI εξετάζει τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ώστε να φτάσει στους δράστες.

Τρομοδέματα σε Δημοκρατικούς

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού από το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα) όταν τουλάχιστον οκτώ τρομοδέματα απεστάλησαν σε πολιτικούς και ΜΜΕ της χώρας, μόλις 13 ημέρες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το ύποπτα πακέτα είχαν ως αποδέκτες μέλη του δημοκρατικού κόμματος, καθώς και ΜΜΕ.

Το πρώτο χτύπημα ήρθε τη Δευτέρα, με αποστολή εκρηκτικού μηχανισμού στον Τζορτζ Σόρος, ένα 24ωρο αργότερα ακολούθησε το ζεύγος Κλίντον, ενώ σειρά είχε το ζεύγος Ομπάμα.

Στη συνέχεια, ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε και στα γραφεία που στεγάζεται το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ένα τρομόδεμα που είχε ως παραλήπτη τον πρώην διευθυντή της CIA, Τζον Μπρέναν.

Ακολούθησαν αυτά στο γραφείο της βουλευτίνας του Δημοκρατικού Κόμματος, Ντέμπι Γουάσερμαν-Σουλτς, στη Φλόριντα, του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, στο γραφείο της γερουσιαστού των Δημοκρατικών, Καμάλα Χάρις, στο Σαν Ντιέγκο, καθώς και στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, Έρικ Χόλντερ.

Τουλάχιστον ένα ύποπτο δέμα εντοπίστηκε και εξετάστηκε και στο Καπιτώλιο, στο οποίο αναγραφόταν ως αποδέκτης η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μαξίν Γουότερς. Ο εκπρόσωπος όμως, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, ενώ δεν διευκρινίστηκε αν σχετίζεται με τις παραπάνω υποθέσεις.

Παρότι πληροφορίες ανέφεραν ότι ένα ύποπτο πακέτο είχε φτάσει και στον Λευκό Οίκο, τελικώς πηγή δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Για προσπάθεια τρομοκρατίας έκανε λόγο ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάσιο, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου μετά τα γεγονότα της Τετάρτης.

«Αυτό που είδαμε ήταν προσπάθεια να τρομοκρατηθούμε. Είναι ξεκάθαρα μια πράξη, όπου η τρομοκρατία προσπαθεί. Eίναι ξεκάθαρα μια πράξη τρομοκρατίας που προσπαθεί να υπονομεύσει τον ελεύθερο Τύπο και τους ηγέτες αυτής της χώρας μέσω ενεργειών βίας», είπε χαρακτηριστικά.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης, με άγνωστους -προς το παρόν- αποστολείς, το οποίο, ωστόσο, δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της σχολαστικής έρευνας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, οι οποίες εντόπισαν τους φακέλους με τα εκρηκτικά και σήμαναν συναγερμό σε όλες τις αμερικανικές υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Τσιτσιπάς: «Το να είμαι Έλληνας και να παίζω στους Ολυμπιακούς είναι σα να τρώω πίτσα στη Ρώμη»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι δηλώνοντας ενθουσιασμένος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024