«Η προφυλάκιση του πρώην υπουργού Αμυνας του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου Σταυρούλας Κουράκου, για τη «μίζα» 2,8 εκατ ελβετικών φράγκων (2,45 εκατ. Ευρώ) που είχε λάβει από τη γαλλική εταιρεία THALES NEDER LAND B.V. για τη συμβολή του στην υπογραφή της σύμβασης 010Β/03 που αφορούσε τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, δείχνει πολλά για το πολιτικό σκηνικό του εκσυγχρονισμού, της ΟΝΕ και της εισόδου στο ευρώ», αναφέρει σε γραπτή της ανακοίνωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και προσθέτει:

«Αυτός ήταν ο εκσυγχρονισμός και οι «μεταρρυθμίσεις», που και σήμερα εξακολουθούν να είναι η σημαία όλου του μνημονιακού -φιλοΕΕ σκηνικού κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ο ίδιος ο Παπαντωνίου ήταν θαυμαστής των μνημονίων για να σταματήσει η Ελλάδα να είναι η «τελευταία σοβιετία της Ευρώπης». Εκεί οδήγησαν τα «μεγάλα έργα», οι εξοπλισμοί και οι ιδιωτικοποιήσεις και η «δημοσιονομική προσαρμογή» με τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα των προγραμμάτων σύγκλισης. Η ένταξη στο «σκληρό πυρήνα» της ΕΕ και η Ολυμπιάδα του 2004 οδήγησαν στη χρεοκοπία. Την ίδια ώρα όμως γέμισαν τους λογαριασμούς υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει «φυσικά κρατάμε μικρό καλάθι γιατί από την προφυλάκιση και τη δημιουργία εντυπώσεων μέχρι την πραγματική τιμωρία όλων των ενόχων έχουμε μεγάλο δρόμο. Η αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου, η εξέλιξη σκανδάλων όπως αυτό της Ζήμενς και Νοβάρτις δείχνει ότι η απόδοση ευθυνών μένει κυρίως στη δημιουργία εντυπώσεων. Η πολιτική και δικαστική εξουσία και οι μηχανισμοί καταστολής είναι σκληροί απέναντι στους αγωνιστές του λαϊκού εργατικού κινήματος. Το βλέπουμε αυτό χαρακτηριστικά αυτές τις μέρες με τις διώξεις σε βάρος των αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς, στις Σκουριές όπου δικάζεται μια ολόκληρη κοινωνία γιατί σήκωσε ανάστημα στα επιχειρηματικά συμφέροντα της Ελντοράντο ή στην απάνθρωπη μεταχείριση ακόμα και μετά θάνατον στον Ζακ Κωστόπουλο» .

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο