Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο φως ο «κρυμμένος θησαυρός» της Κηφισιάς

Στο φως ο «κρυμμένος θησαυρός» της Κηφισιάς

Άνοιξαν ξανά για τους πολίτες οι ψηλές μάντρες των αρχοντικών

Για τρίτη φορά άνοιξαν προχθές οι ψηλές μάντρες των αρχοντικών της Κηφισιάς, τα οποία επισκέφτηκε πλήθος κόσμου προκειμένου να ανακαλύψουν την ιστορία και την αρχιτεκτονική τους.

Στην εκδήλωση του Δήμου «Ξαναζούν τα αρχοντικά της Κηφισιάς – 3η Βόλτα» οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν σε επτά βίλες και απόλαυσαν τον περίπατο στους δρόμους της περιοχής.

«Ο κρυμμένος θησαυρός της Κηφισιάς που δεν είναι άλλος από τις 180 επαύλεις – διατηρητέα κτήρια του προηγούμενου αιώνα και του 19ου αιώνα έρχεται στην επιφάνεια με την δράση μας» είπε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος επίσης συμμετείχε στην περιήγηση, που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια επιστημονικής ομάδας και εθελοντών.

Οι πολίτες είδαν εξωτερικά την Κατοικία Dörpfeld, η οποία κινείται στο πνεύμα του Ρομαντισμού, την έπαυλη Πρωτοπαπαδάκη που ανήκει στην κατηγορία των νεογοτθικών κτηρίων αλλά και την Έπαυλη πρώην Ζούρα (Βουδούρη) που κατατάσσεται στην κατηγορία των πυργοειδών – μεσαιωνικών επαύλεων με έντονα στοιχεία νέο-μπαρόκ.

 Επίσης επισκέφθηκαν την Βίλα Βαλλιάνου – Ρωμάνου, δείγμα της αγροτικής αρχιτεκτονικής και του ρομαντισμού, την Έπαυλη Ζερβουδάκη (Σταθάτου) η οποία διακρίνεται για το βυζαντινό της χαρακτήρα, την έπαυλη της Πηνελόπης Δέλτα, δείγμα μείξης νεοκλασικών και φρουριακών αρχιτεκτονικών στοιχείων και την Κατοικία Βάρσου η οποία συνιστά λιτή εκδοχή του τύπου του αθηναϊκού «αστικού μεγάρου» του τέλους του 19ου αιώνα.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024