Καθηγητές του πανεπιστημίου Αθηνών σε μία συμβολική κίνηση έχουν παραταχθεί στην κεντρική είσοδο της Φιλοσοφικής Σχολής προκειμένου – όπως λένε – να διακηρύξουν τη βούλησή τους να προασπίσουν τα ακαδημαϊκά ιδεώδη και να δηλώσουν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε μορφή βίας μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους.
«Οι προσπάθειες της «Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας» να εμφανιστεί με το προσωπείο φοιτητικής ομάδας ούτε νομιμοποιούν τις ενέργειές της, ούτε πείθουν. Αντίθετα, όπως καταδεικνύεται από τα γεγονότα της προηγούμενης Παρασκευής, η προκλητική ενέργειά της δημιουργεί πρόσφορο έδαφος και για άλλες ακραίες αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις, με ανεξέλεγκτες συνέπειες» αναφέρεται από το γραφείο Τύπου του ΕΚΠΑ.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι  είναι καταδικαστέα κάθε προσπάθεια κατάλυσης και υποκατάστασης των θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου, καθώς και αυτών ολόκληρης της Πολιτείας.
«Τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας καλούν τους θεσμικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν το Πανεπιστήμιο στον αγώνα που δίνει για την ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος και την άμεση αποκατάσταση της ακαδημαϊκής τάξης» καταλήγουν.
Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα στις 10 το πρωί τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνα είχαν δώσει «ραντεβού» στο γραφείο 516 της Φιλοσοφικής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλη ή υποστηρικτές του Ρουβίκωνα έχουν μπει και πάλι στο γραφείο… τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο