Φιλοσοφική: Καθηγητές στην κεντρική είσοδο της σχολής λόγω… Ρουβίκωνα
Τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας καλούν τους θεσμικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν το Πανεπιστήμιο
Καθηγητές του πανεπιστημίου Αθηνών σε μία συμβολική κίνηση έχουν παραταχθεί στην κεντρική είσοδο της Φιλοσοφικής Σχολής προκειμένου – όπως λένε – να διακηρύξουν τη βούλησή τους να προασπίσουν τα ακαδημαϊκά ιδεώδη και να δηλώσουν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε μορφή βίας μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους.
«Οι προσπάθειες της «Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας» να εμφανιστεί με το προσωπείο φοιτητικής ομάδας ούτε νομιμοποιούν τις ενέργειές της, ούτε πείθουν. Αντίθετα, όπως καταδεικνύεται από τα γεγονότα της προηγούμενης Παρασκευής, η προκλητική ενέργειά της δημιουργεί πρόσφορο έδαφος και για άλλες ακραίες αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις, με ανεξέλεγκτες συνέπειες» αναφέρεται από το γραφείο Τύπου του ΕΚΠΑ.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι είναι καταδικαστέα κάθε προσπάθεια κατάλυσης και υποκατάστασης των θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου, καθώς και αυτών ολόκληρης της Πολιτείας.
«Τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας καλούν τους θεσμικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν το Πανεπιστήμιο στον αγώνα που δίνει για την ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος και την άμεση αποκατάσταση της ακαδημαϊκής τάξης» καταλήγουν.
Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα στις 10 το πρωί τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνα είχαν δώσει «ραντεβού» στο γραφείο 516 της Φιλοσοφικής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλη ή υποστηρικτές του Ρουβίκωνα έχουν μπει και πάλι στο γραφείο… τους.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πολεμικές τέχνες δεν αποτελούν απλά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας, αλλά μια σύνθετη πρακτική που συνδυάζει κίνηση, συγκέντρωση, αναπνοή και κοινωνική αλληλεπίδραση
Οι Πανελλαδικές συνεχίστηκαν σήμερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ με την εξέταση σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις απαντήσεις
Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται με τους υποψήφιους των ΓΕΛ να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα