Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι μεγάλες στιγμές που χαρίζει το ποδόσφαιρο

Οι μεγάλες στιγμές που χαρίζει το ποδόσφαιρο

Τα όσα έζησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο Ολντ Τράφορντ φανερώνουν την μοναδική σχέση οπαδού – παίκτη

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις δύο κορυφαίες «μετοχές» στο ποδοσφαιρικό… χρηματιστήριο καθώς ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Γιουβέντους (όπως και ο Λιονέλ Μέσι) εξελίχθηκαν σε κάτι παραπάνω από αστέρια των ομάδων τους. Ειδικά οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες έχουν καταφέρει να «εκτοξεύσουν» τις απολαβές τους και τα χρήματα που έχουν κερδίσει φαντάζουν εξωπραγματικά.

Κανείς όμως δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει ότι σ’ ένα σκηνικό απόλυτου επαγγελματισμού θα υπάρχει πάντα χώρος για το συναίσθημα. Κι όσοι παρακολούθησαν την στιγμή της αποχώρησης του Κριστιάνο από τον αγωνιστικό χώρο του Ολντ Τράφορντ, μπορούν να καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να χαρίσει πολύ μεγάλες στιγμές. Το standing ovation των οπαδών της Γιουνάιτεντ στον πρώην σούπερ σταρ της ομάδας τους είναι η καλύτερη απόδειξη πως ο οπαδός αναγνωρίζει αυτούς που έχουν προσφέρει στην ομάδα του.

Κι από την άλλη πλευρά; Η κίνηση του Ρονάλντο να «χτυπήσει» με την γροθιά την καρδιά του είναι η καλύτερη απόδειξη πως ο παίκτης δεν ξεχνά αυτά που έζησε. Και είναι μια σχέση μοναδική, μια σχέση που δεν… ραγίζει γιατί πολύ απλά βασίζεται σε αληθινό συναίσθημα.

Ο Ρονάλντο μεγαλούργησε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εκεί έκανε τα πρώτα (μεγάλα) βήματα υπό την καθοδήγηση του σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Με την φανέλα του αγγλικού συλλόγου αναδείχθηκε στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Ο οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σηκώθηκε για να χειροκροτήσει παρά την πικρία του για το αποτέλεσμα. Και το έκανε γιατί το νιώθει, όχι για τους «τύπους». Το ποδόσφαιρο δεν έχει χώρο για «τυπικότητες» γιατί πολύ απλά είναι σύνθεση συναισθημάτων.

Και τι περίμενε λοιπόν ο οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Κριστιάνο Ρονάλντο την στιγμή που ο Πορτογάλος αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο; Περίμενε την πιο απλή κίνηση του κόσμου από την πλευρά του παίκτη. Να δείξει και ο σούπερ σταρ πως δεν είναι «μηχανή». Ότι η επιστροφή του στο γήπεδο που μεγαλούργησε δεν ήταν απλά για ένα 90λεπτο ματς. Και ο Ρονάλντο φρόντισε να δείξει με τον τρόπο του, πως όντως τα όσα έζησε στο μυθικό «θέατρο των ονείρων» παραμένουν χαραγμένα στα «σώψυχα» του.

Ο Πορτογάλος αποχώρησε με αργό βήμα προς την φυσούνα. Ήθελε προφανώς ν’ απολαύσει έναν ακόμα προσωπικό θρίαμβο έστω και αν ήταν αντίπαλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Θαρρείς και δεν ήθελε να πάει στα αποδυτήρια, θαρρείς και ήθελε να κρατήσουν για πάντα οι στιγμές της αποθέωσης. Είναι σίγουρο πως το standing ovation των οπαδών του αγγλικού συλλόγου θα μείνει για πάντα «χαραγμένο» στο μυαλό του Πορτογάλου σούπερ σταρ. Η επιστροφή του Κριστιάνο στο θρυλικό Ολντ Τράφορντ ήταν όντως μοναδική.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024