Νέο μήνυμα σε υψηλούς τόνους κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών έστειλε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκίοργκι Ιβάνοφ, με αφορμή την σημερινή 125η επέτειο από την επανάσταση της χώρας, αφήνοντας ευθέως αιχμές για τους βουλευτές του VMRO που ψήφισαν την συμφωνία.

Σε ομιλία του, ο Ιβάνοφ τόνισε πως ο λαός αποφάσισε κατά της συμφωνίας στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου, κάτι που όμως δεν έγινε σεβαστό, καθώς οι βουλευτές έδρασαν παρά τη θέληση των πολιτών.

«Στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου, ο κόσμος εξέφρασε την κυρίαρχη θέλησή του και απέρριψε δίχως αμφιβολία τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το Κοινοβούλιο έπρεπε να το λάβει αυτό υπόψιν, αλλά η πλειοψηφία των βουλευτών έδρασαν ενάντια στη βούληση του λαού» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το πρακτορείο MIA.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των Σκοπίων σημείωσε με νόημα ότι οι πολίτες θυμούνται τους γενναίους και η ιστορία απεχθάνεται τους δειλούς και όσους δωροδοκούνται.

«Η γενιά μας είναι υποχρεωμένη να αποτρέψει την παραμόρφωση της Μακεδονία μας» τόνισε και σημείωσε πως το όραμα μίας ελεύθερης και ανεξάρτητης «Μακεδονίας», όπως είπε, δίνει ελπίδα για το μέλλον.

«Κάθε γενιά έχει τις φιλοδοξίες της. Η δική μας είναι (σ.σ. να έχουμε) μία καλύτερη ζωή εδώ, στη Μακεδονία. Άρα, δεν χάνουμε την ελπίδα και την αγάπη μας για τη χώρα, διότι μόνο μία κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα μπορεί να προασπίσει την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο