Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν : Προσχεδιασμένη η δολοφονία Κασόγκι

Ερντογάν : Προσχεδιασμένη η δολοφονία Κασόγκι

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι ομάδα από τρεις Σαουδάραβες ερεύνησε δάσος κοντά στην Κωνσταντινούπολη μία ημέρα πριν από την δολοφονία.

Η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι σχεδιάσθηκε ημέρες πριν την 2α Οκτωβρίου, οπότε ο δημοσιογράφος εξαφανίσθηκε μετά την είσοδό του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνταντινούπολη, τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι ομάδα από τρεις Σαουδάραβες ερεύνησε δάσος κοντά στην Κωνσταντινούπολη μία ημέρα πριν από την δολοφονία.

Η Τουρκία δεν θα σιωπήσει για την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι και περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας, συνέχισε ο τούρκος πρόεδρος και ανέφερε ότι συνομίλησε με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και συμφώνησαν για την δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας, η οποία έχει ήδη αρχίσει το έργο της.

Δέκα πέντε Σαουδάραβες ενεπλάκησαν στην δολοφονία του Κασόγκι, πρόσθεσε ο Ερντογάν επιβεβαιώνοντας και την χρησιμοποίηση του σωσία του Τζαμάλ Κασόγκι, γεγονός που οι αρχές του Ριάντ αρνήθηκαν.

«Για ποιον λόγο βρέθηκε η 15μελής ομάδας των Σαουδαράβων στην Τουρκία; Με τις εντολές ποιου; Γιατί το προξενείο δεν άνοιξε αμέσως στην έρευνα;. Γιατί έγιναν τόσες διαφορετικές δηλώσεις από τους Σαουδάραβες; Ποιος είναι ο τοπικός συνεργάτης που πέταξε το πτώμα του Κασόγκι; Οι Σαουδάραβες πρέπει να απαντήσουν σε όλες αυτές τις ερωτήσεις», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η δολοφονία του Κασόγκι είναι ειδεχθής, μία αποτρόπαια πράξη που δεν πρέπει να καλυφθεί. Ο θάνατος του Κασόγκι αποτελεί διεθνή υπόθεση, μία υπόθεση που η Τουρκία θα κυνηγήσει, είπε. Όσοι έχουν εμπλακεί πρέπει να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024