Ο Παναθηναϊκός ζήτησε επανάληψη του 5ου σετ από το 13-11, ο Ολυμπιακός αποδέχτηκε την πρόταση, αλλά ο πρόεδρος της ΚΕΔ / ΕΟΠΕ, Βασίλης Αντωνούλης, τόνισε ότι δεν προβλέπεται αυτό το ενδεχόμενο, καθώς δεν υπήρξε παράβαση κανονισμών, αλλά μια λάθος απόφαση των διαιτητών στο ντέρμπι της Volley League.

Πιο αναλυτικά, ο Βασίλης Αντωνούλης, μιλώντας στο volleynews.gr αρχικά τόνισε τα εξής: «Ήταν μία κακή στιγμή της ελληνικής διαιτησίας. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Δε μπορεί όμως να χαλάσει η εικόνα της ελληνικής διαιτησίας από μία άτυχη στιγμή. Η ελληνική διαιτησία είναι σε υψηλό επίπεδο. Δε μπορεί να αμαυρωθεί η εικόνα της και φυσικά δε μπορεί να συγκριθεί με τα πρωταθλήματα άλλων αθλημάτων. Στεναχωριέμαι πιο πολύ που βλέπω ότι επιχειρούνται συγκρίσεις. Ότι έγινε, έγινε από κακή στιγμή. Ορίσαμε τους καλύτερους διαιτητές μας στον συγκεκριμένο αγώνα».

Έπειτα, ο πρόεδρος της ΚΕΔ / ΕΟΠΕ μίλησε:

-Για το το κοινό αίτημα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για επανάληψη του αγώνα: «Πράγματι δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο όσα χρόνια είμαι στην διαιτησία και στον αθλητισμό γενικότερα. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός. Σεβόμαστε απόλυτα τη θέληση των διοικήσεων των δύο μεγάλων συλλόγων. Ωστόσο τα πρωταθλήματα και όλες οι διοργανώσεις γίνονται με τους κανονισμούς που έχουν συνυπογράψει όλα τα σωματεία και όχι η ΚΕΔ. Η ΚΕΔ βαδίζει και προασπίζεται τους κανονισμούς του αθλήματος. Αλίμονο εάν κάνουμε δικές μας ερμηνείες για να ικανοποιήσουμε το περί δικαίου αίσθημα. Θα χάσουμε και τον έλεγχο και την αξιοπιστία μας και θα οδηγήσουμε το άθλημα σε αδιέξοδο».

-Για το αν κατέθεσε ένσταση ο Παναθηναϊκός: «Ο Παναθηναϊκός ζήτησε να κάνει ένσταση μετά το τέλος του αγώνα που αυτό δεν είναι ορθό. Όλοι στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν πως οι ενστάσεις στο φύλλο αγώνος υποβάλλονται την στιγμή που υπάρχει η αμφισβήτηση, δηλαδή, στη προκειμένη περίπτωση στο 12-11 του 5ου σετ. Αυτό όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει μικρή σημασία. Ακόμα και να έκανε ένσταση ο Παναθηναϊκός στο 12-11 δεν θα άλλαζε κάτι. Δεν έγινε παράβαση κανονισμού. Έγινε διαιτητικό λάθος. Μόνο παράβαση κανονισμών θα είχε τύχη στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα, όπως έγινε και στον αγώνα γυναικών Ολυμπιακού – ΑΕΚ πριν από 4 χρόνια».

-Για τον αγώνα που επαναλήφθηκε: «Εκεί είχαμε καθαρή αλλοίωση κανονισμών επειδή μπερδεύτηκαν οι διαιτητές και δεν έκλεισαν την αλλαγή δύο παικτριών. Άλλαξε όλη η ροή του αγώνα και μαζί και το σκορ. Ο αγώνας επαναλήφθηκε. Επαναλαμβάνω πως είναι δύο διαφορετικά πράγματα η παράβαση κανονισμών και το διαιτητικό λάθος σε μέσω – έξω».

-Για το VAR στο βόλεϊ: «Το VAR εμφανίστηκε πρώτα στο βόλεϊ και στο τένις και μετά στο ποδόσφαιρο. Δεν χρειάζεται να μιλάμε για τα αυτονόητα. Εχουμε πρωτοστατήσει για να υπάρχει VAR αλλά πολλά θέματα δεν είναι στην αρμοδιότητα μας. Υπάρχουν μεγάλη κόστη και τεχνικές δυσκολίες που όμως για το καλό του αθλήματος πρέπει να ξεπεραστούν».

-Για το αν υπήρχε κάτι άλλο που θα μπορούσαν να κάνουν οι διαιτητές στο ντέρμπι και δεν το έκαναν: «Δεν θέλω να κρίνω δημόσια τους διαιτητές. Όλα θα γίνουν αρμοδίως. Θέλω πάντως να επαινέσω την συμπεριφορά του έφηβου Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου που με τις δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα μας δείχνει το δρόμο για το που πρέπει να κινηθούμε».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο