Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι κρίσιμες ερωτήσεις που δεν έγιναν στην ΑΕΚ

Οι κρίσιμες ερωτήσεις που δεν έγιναν στην ΑΕΚ

Το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ δεν έκανε στους εκπροσώπους της Ένωσης, τις σημαντικές ερωτήσεις που ξεκαθαρίζουν την υπόθεση και δικαιώνουν την πλευρά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου

Τα πράγματα στην υπόθεση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου είναι ξεκάθαρα και η απόφαση που λήφθηκε το καλοκαίρι δικαιώνει απόλυτα τον διεθνή άσο και τον Ολυμπιακό. Επί τούτου άλλωστε δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία και έγκριτοι νομικοί είχαν εξ αρχής τοποθετηθεί για την δικαίωση της πλευράς του Έλληνα ακραίου επιθετικού.

Η ΑΕΚ αποφάσισε να πάει την υπόθεση στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, παρά την το Βατερλώ που υπέστη με την πρωτόδικη απόφαση. Και είναι πολύ σημαντικό εδώ να αναφέρουμε πως στην χθεσινή διαδικασία η πλευρά Χριστοδουλόπουλου φρόντισε ν’ αποδείξει με επιχειρήματα πως έχει η κατάσταση.

Εδώ όμως θα πρέπει να σταθούμε και σε ορισμένα σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν με την χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης από το διαιτητικό δικαστήριο της ομοσπονδίας. Και υπάρχουν θέματα με μεγάλο ενδιαφέρον, όπως για παράδειγμα γιατί δεν ερωτήθηκε η πλευρά της Ένωσης για τους λόγους που αυτό το έγγραφο έμεινε σ’ ένα συρτάρι. Γιατί δεν κατατέθηκε, όπως καταθέτουν όλες οι ομάδες τα συμβόλαια όλων των παικτών; Σε όλο τον κόσμο φυσικά και όχι μόνο στην Ελλάδα.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι δεν έγινε κάποια ερώτηση από πλευράς δικαστηρίου για τα εξώδικα που είχε αποστείλει η πλευρά του ποδοσφαιριστή. Ούτε τέθηκε ερώτημα για τον λόγο που η ΑΕΚ δεν προχώρησε στην ανακοίνωση παραμονής του παίκτη από την στιγμή που ισχυρίζεται ότι όλα είναι «καλώς καμωμένα».

Γιατί αφού η Ένωση θεωρούσε «δεμένο» τον παίκτη, ο Μελισσανίδης έκανε συνάντηση μαζί του για να τον πείσει να υπογράψει νέο συμβόλαιο;

Είναι επίσης σημαντικό να επισημανθεί γιατί δεν υπήρξε ερώτημα προς την πλευρά της ΑΕΚ, για τους λόγους που δεν πρόσβαλε η Ένωση την έκδοση συμβολαίου του παίκτη στον Ολυμπιακό;

Όλα αυτά είναι σημαντικά ερωτήματα που θα έπρεπε να έχουν γίνει προς την πλευρά της ΑΕΚ στην διαδικασία της εκδίκασης. Και είναι ερωτήματα στα οποία οι νομικοί εκπρόσωποι της Ένωσης θα βρίσκονταν σε δύσκολη θέση ν’ απαντήσουν.

Όπως και να’ χουν τα πράγματα ένα είναι το σίγουρο. Καμιά ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να επιβάλει συνθήκες ποδοσφαιρικής «ομηρίας» κι αυτό είναι κάτι που το έχει ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν και οι πληροφορίες που θέλουν υψηλόβαθμα στελέχη της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην υπόθεση του Χριστοδουλόπουλου. Και είναι επίσης δεδομένο πως η FIFΑ βρίσκεται στο πλευρό των ποδοσφαιριστών, έχοντας ως αρχή πως καμιά ομάδα δεν μπορεί να χαρακτηρίζει «συμβόλαιο» το οποιοδήποτε μεταχρονολογημένο έγγραφο.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024