Κάποιος από τη δεκαμελή συνοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας στην Πύλο πεινούσε πολύ. Δεν κρατιόταν. Γνώριζε ότι το ζεύγος Μητσοτάκη μαζί με το ζεύγος Αντώνη και Γεωργίας Σαμαρά θα δειπνούσαν στο ξενοδοχείο «Καραλής» στην Πύλο μαζί με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αλλά για τη συνοδεία Μητσοτάκη δεν είχε προβλεφθεί δείπνο. Και ήταν νηστικοί από το πρωί. Ετσι ο τύπος (δεν αποκαλύπτω το όνομά του για ευνόητους λόγους, λέει ο «Βηματοδότης») είχε μια φαεινή ιδέα για να φάνε όλοι γρήγορα, καλά και οικονομικά.

Γκούγκλαρε λοιπόν στο κινητό του τη λέξη… «souvlakia» και του έβγαλε χιλιάδες μαγαζιά στην περιοχή της Μεσσηνίας.

Αλλά αυτός και η συνοδεία Μητσοτάκη βρίσκονταν στην Πύλο. Δεν ήξερε τι να κάνει, πεινούσε πολύ και του ήρθε δεύτερη φαεινή ιδέα: Γκούγκλαρε αυτή τη φορά τη φράση… «souvlakia near us». Και ω του θαύματος, του έβγαλε ένα σουβλατζίδικο λίγο έξω από την Πύλο.

Μόνον που η Google δεν πολυκατάλαβε αυτό το…«near us» και το μετάφρασε ως… «γειτονικό» ή κάτι τέτοιο και τους υπέδειξε το σουβλατζίδικο «Γιάννης ο Γείτονας», σε έναν έρημο και σκοτεινό δρόμο έξω από την Πύλο. Φανταστείτε την έκπληξη του εστιάτορα όταν είδε νυχτιάτικα να μπαίνουν στο μαγαζί του δέκα κοστουμαρισμένοι άνθρωποι και να του παραγγέλνουν τυλιχτά με μπόλικο τζατζίκι. Ασε που στην αρχή τούς πέρασε για ανθρώπους της… τρόικας και ότι ήρθαν να του ζητήσουν αποδείξεις για τα τυλιχτά.

Μαρέβα και Γεωργία

Την ίδια ώρα οι κ.κ. Μητσοτάκης και Σαμαράς μετά συζύγων δειπνούσαν στο ξενοδοχείο «Καραλής» μαζί με τον δήμαρχο Πύλου. Εδώ να σημειώσω δύο πράγματα: Το πρώτο είναι ότι ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης δειπνούσε με τον Αρχιεπίσκοπο (και μάλιστα φανερά), σπάζοντας έτσι μια παράδοση που ήθελε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως μοναδικό συνδαιτυμόνα του Αρχιεπισκόπου (σε φανερά και μυστικά δείπνα).

Και δεύτερον, τη ζωηρή πολιτική συζήτηση που είχαν Μητσοτάκης και Σαμαράς (κυρίως για το πόσο ακόμα αντέχει στην κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας). Την παράσταση όμως έκλεψαν η Μαρέβα και η Γεωργία, που συζήτησαν για αρκετή ώρα για πολλά θέματα και όχι μόνο για τα παιδιά τους.

Γράψτε το σχόλιό σας