Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οζερσάι : Θέλουμε συμμετοχή και στη διαχείριση - εξόρυξη

Οζερσάι : Θέλουμε συμμετοχή και στη διαχείριση – εξόρυξη

Με νέες προκλήσεις και απαιτήσεις επανέρχεται ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι.

«Δεν θέλουμε μόνο μερίδιο από το φυσικό αέριο της Κύπρου, θέλουμε και να συμμετάσχουμε στη διαχείριση και εξόρυξή του», δήλωσε ο “υπεξ” των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι στην τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ», επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία τετελεσμένων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά κάνει πολιτική δίνοντας κάποιες βάσεις που έχει στη νότια Κύπρο για να τις χρησιμοποιήσουν κάποιοι. Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να πάρει με το μέρος της μια τη Γαλλία, μια την Ιταλία».

Ο τουρκοκύπριος πολιτικός είπε ότι το ίδιο είχε προσπαθήσει να κάνει και στο παρελθόν αγοράζοντας S-300, για να φέρει με το μέρος της τη Ρωσία. «Τώρα το κάνει με την Αμερική μέσω στρατιωτικής συνεργασίας, προσπαθώντας να φέρει με το μέρος της την Αμερική», υπογράμμισε.

«Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα»

Υποστήριξε, επίσης, ότι η Τουρκία και το ψευδοκράτος δεν κινούνται με στόχο την απειλή, ούτε και προσπαθούν να θερμάνουν τα νερά στη Μεσόγειο.

«Εμείς λέμε ότι δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία τετελεσμένων και μιας ντε φάκτο κατάστασης που θα καταπατεί τα δικαιώματά μας. Ακόμη κι αν ανήκει σε εμάς αυτός ο φυσικός πλούτος, εμείς δεν θέλουμε μόνο μερίδιο.

»Η στάση μας είναι πολύ ξεκάθαρη σε αυτό το θέμα. Πρέπει να αποφασίσουμε μαζί της (με την ελληνοκυπριακή πλευρά) για τη διαχείριση και εξόρυξη του φυσικού αερίου από τους διεθνείς παράγοντες. Το μελλοντικό καθεστώς της Κύπρου είναι ένα ζήτημα τόσο οικονομικής όσο και πολιτικής και στρατηγικής σημασίας», τόνισε ο Κουντρέτ Οζερσάι.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024