«Δέματα αγάπης», με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, μοίρασε σε 150 άπορες οικογένειες, στα Ιωάννινα, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», με τη συνδρομή των σούπερ μάρκετ Μασούτης και τη συνεργασία της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Στις συνεχείς προσπάθειες της «Αποστολής» να ενισχύει με κάθε τρόπο τις οικογένειες που έχουν βιώσει, όσο κανείς άλλος, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, μετά τον αγιασμό που τέλεσε στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Ιερώνυμος Β’». «Είναι εξαιρετική η δουλειά που γίνεται στο ΚΔΑΠ “Ιερώνυμος Β’” και αυτό είναι άλλη μία απόδειξη ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος με την ‘’Αποστολή» συνεχίζουν να στηρίζουν τα παιδιά, τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της οικονομικής κρίσης», δήλωσε.

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας, διένειμε, μαζί με την υπεύθυνη Βορείου Ελλάδος του Οργανισμού, Όλγα Παπαχαρίτου, «δέματα αγάπης» σε 150 ευπαθείς οικογένειες και ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Ιωαννίνων για τη στήριξή του. «Προτεραιότητά μας στο ΚΔΑΠ Ιωαννίνων είναι η παροχή ενός υγιούς, ασφαλούς και σωστά καταρτισμένου περιβάλλοντος, που ως στόχο έχει τη σωστή διαπαιδαγώγηση του παιδιού, την κοινωνικοποίησή του, την απόκτηση δεξιοτήτων, τη δημιουργική απασχόληση, την ανάπτυξη της αυτονομίας, τη διαμόρφωση της προσωπικότητας και τον εμπλουτισμό των γνώσεών του με κύριο σκοπό να του εμφυσήσουμε τις ανθρώπινες αξίες με τις οποίες αύριο θα φτιάξει έναν καλύτερο κόσμο», τόνισε ο κ. Δήμτσας.

Το πρόγραμμα «Μαζί, όπου υπάρχει ανάγκη» είναι μια προσπάθεια της «Αποστολής», με τη στήριξη της οικογένειας Μασούτη, με σκοπό την ενίσχυση οικογενειών που ζουν στα όρια της φτώχειας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στα δύο συνεχόμενα χρόνια αυτής της συνεργασίας έχουν μοιράσει περισσότερα από 12.000 δέματα στις περιοχές της Αλεξανδρούπολης, του Διδυμοτείχου, της Ορεστιάδας, της Χαλκίδας και των Ιωαννίνων.

Φέτος, η «Αποστολή» έχει θέσει ως στόχο, πέρα από τη στήριξη των παραπάνω περιοχών, να συνδράμει και ευάλωτες οικογένειες στην Αττική, την Κομοτηνή και τη Λάρισα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο