«Από αναφορές ηγετικών μελών του Ρουβίκωνα ξέρουμε ότι η οργάνωση θα συνεχίσει να πολιορκεί τις πανεπιστημιακές σχολές προκειμένου να στρατολογήσει νέα μέλη και να ενισχύσει το δυναμικό της, που σήμερα είναι περίπου 150-200 άτομα αλλά εμφανίζει αυξητικές τάσεις. Με στόχο να ξεπεράσει τα 1.000 μέλη. Με βάση τις αναφορές αυτές ο Ρουβίκωνας, παρά τις αντίθετες απόψεις, φέρεται να μην έχει την πρόθεση να εμφανιστεί ως πολιτικός σχηματισμός και να συμμετάσχει στις ερχόμενες εκλογές».

«Στο »άνοιγμα» του στεκιού του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική φαίνεται να υπήρχε προεργασία, αφού τουλάχιστον δύο-τρία μέλη του είναι φοιτητές της συγκεκριμένης σχολής και υπήρχε σύστημα υποδοχής. Εκτιμούμε ότι για τυχόν παρόμοιες ενέργειες σε άλλες σχολές πάλι θα παίξουν ρόλο οι «σύνδεσμοι» του Ρουβίκωνα σε αυτές. Γι’ αυτό έχουμε εστιάσει το ενδιαφέρον μας στους συγκεκριμένους ακτιβιστές. Ομως φοβόμαστε ότι το προσκλητήριο του Ρουβίκωνα για καταγγελίες από σπουδαστές για… ύποπτη δράση καθηγητών – με αφορμή τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών – μπορεί ν’ ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Αλίμονο αν δημιουργηθούν στέκια Ρουβίκωνα στις σχολές που θα είναι ορμητήρια για παρεμβάσεις τιμωρίας καθηγητών. Με βάση το παράπονο κάθε κομμένου σε εξετάσεις σπουδαστή που πιστεύει ότι έπεσε θύμα σκοπιμοτήτων. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί οι αντιεξουσιαστές να έχουν τον ρόλο κριτή διαγωνισμάτων, θεμάτων, εξεταζόμενης ύλης και ατεκμηρίωτων καταγγελιών. Θα υπάρξει μια αναστάτωση άνευ προηγουμένου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα…».

Σε αυτή την επισήμανση προχώρησε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τη νέα φάση δράσης του Ρουβίκωνα μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους που προκάλεσε σειρά αντιδράσεων.

Την ίδια ώρα διαπιστώνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να δημιουργήσει μια γέφυρα συνεννόησης και «επαφής» με μέλη της οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν κάποιες προσπάθειες προσέγγισης και σχετικές συζητήσεις με ορισμένους αντιεξουσιαστές. Προκειμένου η ΕΛ.ΑΣ. να αντιληφθεί ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της και οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι του Ρουβίκωνα με το επονομαζόμενο «άνοιγμα στην κοινωνία».

Μετά το περίπτερο που άνοιξε η οργάνωση στην πλατεία Εξαρχείων, τις εβδομαδιαίες συζητήσεις με πολίτες στον κινηματογραφο Βοξ, ο Ρουβίκωνας προχωρεί και σε «εκστρατείες ενημέρωσης» σε διάφορες περιοχές της Αθήνας για την απόκτηση νέων ερεισμάτων. Όπως αυτή προ μερικών ημερών στου Ζωγράφου, όπου μέλη της οργάνωσης σημείωναν ότι «αρκετές δεκάδες μελών της συλλογικότητάς μας βγήκαν στους κεντρικούς δρόμους του Δήμου Ζωγράφου διανέμοντας το πολιτικό μας κείμενο».

Για να συμπληρώσουν ενδεικτικά: «Κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε σαφές στους πάντες ότι αυτό που ψάχνουμε δεν είναι υποστηρικτές, αλλά συντρόφους/ισσες πρόθυμους και πρόθυμες να σταθούμε μαζί στο μεγάλο έργο της ριζικής κοινωνικής, πολιτικής και ταξικής αλλαγής. Μοιράστηκαν πολλές χιλιάδες κείμενα σε περαστικούς σε μαγαζιά, καφενεία, σουπερμάρκετ, συζητήσαμε με πολύ κόσμο και είναι βέβαιο ότι τέτοιου τύπου παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα».

Με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να εκφράζουν απορίες πού στοχεύει η διαδικασία πολλαπλασιασμού των μελών της οργάνωσης, με κύριο στόχο τη ριζοσπαστικοποίηση όσο περισσότερων νέων ανθρώπων. Με φόβο των αστυνομικών ότι μπορεί ν’ αυξηθούν οι ομάδες κρούσης της συλλογικότητας και να υπάρξει κλιμάκωση των ενεργειών της.

Και όλα αυτά ενώ η ΕΛ.ΑΣ. στέκεται παντελώς αδύναμη να περιορίσει τους «ακτιβιστές των Εξαρχείων», με βάση και την υπάρχουσα νομοθεσία που ορίζει ως πλημμελήματα τις περισσότερες ενέργειές τους.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι σε ποσοστό μόνο της τάξης του 20% υποβάλλονται μηνύσεις από διάφορους δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς που γίνονται στόχος «επιδρομών» του Ρουβίκωνα. Ενδεικτικό αυτής της παθητικής «στάσης» είναι ότι και στα πρόσφατα σεμινάρια περίπου 450 αστυνομικών φρουρών για επιδρομές αναρχικών, η βασική προτροπή ήταν να επιδεικνύεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι για τη αποτροπή της επίθεσης, αλλά για το πού θα κατευθυνθούν οι δράστες μετά τη φυγή τους και ποια είναι τα οχήματα διαφυγής τους κ.λπ.

Εκτακτα μέτρα ασφαλείας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζήτησε η ΕΛ.ΑΣ.

Σε λήψη εκτάκτων μέτρων ασφαλείας για τον πρόεδρο της ΝΔ αλλά και για τα γραφεία του κόμματος προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Το έγγραφο αυτό που αποκαλύπτει «Το Βήμα», αναδεικνύει τους φόβους της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και την αδυναμία να ελέγξει τις ομάδες αναρχικών, για τους οποίους φοβάται ότι μπορεί να κτυπήσουν «εκδικητικά» και με χαρακτηριστική άνεση τον αρχηγό της ΝΔ επειδή έδωσε το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και κατήγγειλε την ανομία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο