«Ο υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Γαβρόγλου, εφευρίσκοντας «υποκινητές» και ακολουθώντας πιστά την αυταρχική πρακτική «νόμος και τάξη» των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει τη νομιμότητα των κινητοποιήσεων φοιτητών και μαθητών, που διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους στη μόρφωση και τη ζωή» αναφέρει ανακοίνωση του Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ.

«»Νομιμότητα» στον αγώνα της νεολαίας δίνουν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι νέοι και οι οικογένειές τους, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

»»Νομιμότητα» στον αγώνα των μαθητών δίνουν τα δίκαια αιτήματά τους για σχολείο και ζωή με δικαιώματα, τα εκατοντάδες 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια σε όλη την Ελλάδα που συζήτησαν και κινητοποιούνται ενάντια στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κάνει ακόμα πιο «εξοντωτικό» εξεταστικό κέντρο το Λύκειο, χτυπώντας τα όποια μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών είχαν απομείνει.

»»Νομιμότητα» δίνουν οι φοιτητές που με αποφάσεις των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων τους διαδήλωσαν σήμερα έξω από το υπουργείο Παιδείας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Όπως έγραψαν πέρυσι οι μαθητές σε πανό τους απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση: «Μην ψάχνετε το ΠΩΣ κινητοποιούνται οι μαθητές, ψάξτε το ΓΙΑΤΙ»… Όσο η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της νεολαίας θυσιάζεται για τα συμφέροντα και την κερδοφορία των λίγων, τόσο θα βρίσκουν απέναντί τους τη νεολαία και τους αγώνες της για τα σύγχρονα δικαιώματά της» καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΝΕ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο