Αμετάβλητη παρέμεινε τόσο η ζήτηση για δάνεια από επιχειρήσεις και νοικοκυριά στο τρίτο τρίμηνο του 2018 όσο και τα κριτήρια χορήγησης τους.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την ΤτΕ τα κριτήρια χορήγησης δανείων όσο και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2018, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Επιπλέον, οι τράπεζες αναμένουν ότι τα κριτήρια γενικά θα παραμείνουν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια του δ΄τριμήνου του 2018.

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε η συνολική ζήτηση δανείων από τις επιχειρήσεις αν και παρατηρήθηκε μικρή αύξηση της ζήτησης για μακροπρόθεσμα δάνεια. Το επόμενο τρίμηνο, η συνολική ζήτηση δανείων από αυτές αναμένεται να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο.

Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Οσον αφορά στα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια το γ΄τρίμηνο του 2018, τα κριτήρια χορήγησης τους παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το β΄τρίμηνο του 2018, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Η ζήτηση για δάνεια προς νοικοκυριά παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2018 .

Τα κριτήρια χορήγησης και η ζήτηση δανείων προς νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και κατά τη διάρκεια του δ΄τριμήνου του 2018.

Αμετάβλητοι παρέμειναν οι όροι χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά, το γ΄τρίμηνο του 2018.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο