Εισβολή στο υπουργείο Παιδείας – Εσπασαν την πόρτα, μπήκαν στο γραφείο του Γαβρόγλου
Διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που έχει εξαγγείλει ο Κώστας Γαβρόγλου
Ενταση επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας από το πρωί.
Εισβολή μαθητών και φοιτητών στο υπουργείο, έγινε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που είχε προγραμματιστεί. Οι νεαροί έσπρωξαν τους αστυνομικούς, άνοιξαν την πόρτα και εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο, έφτασαν στην είσοδο του υπουργείου και για αρκετή ώρα κάθονταν χωρίς να γίνουν επεισόδια. Στη συνέχεια όμως ομάδα νεαρών με κλωτσιές έσπασε την πόρτα και όλοι κινήθηκαν μέσα στο χώρο του υπουργείου και στους διαδρόμους φτάνοντας μέχρι το γραφείο του υπουργού. Μπήκαν μέσα με τον υπουργό να κάθεται στη θέση του ψύχραιμος και τους μαθητές και φοιτητές να φωνάζουν και να καταθέτουν τα αιτήματά τους.
Υπήρχαν στιγμές έντασης και φωνές αλλά γινόταν προσπάθεια διαλόγου με τον υπουργό κ. Γαβρόγλου και τους συνεργάτες τους να επιχειρούν να απαντήσουν στα ερωτήματα των παιδιών. «Διαλύετε τις ζωές μας» φώναζαν οι νεαροί
Φοιτητές και μαθητές διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που έχει ανακοινώσει ο Κώστας Γαβρόγλου και για το νέο Λύκειο. Οπως τονίζουν οι συγκεντρωμένοι ο νόμος Γαβρόγλου θέλει να μετατρέψει το σχολείο σε εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της». Αναφορικά με τα ΑΕΙ τονίζουν ότι θα φέρει συγχωνεύσεις τμημάτων και συνενώνεις ΑΕΙ και ΤΕΙ. Υπογράμμιζαν ότι οι αλλαγές αυτές αποκλείουν τους μαθητές απο την ουσιαστική γνώση.
Στον κ. Γαβρόγλου έλεγαν ότι δεν θα αφήσουν να περάσει το νομοσχέδιο γιατί διαλύει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Λευτέρης Σουχάιμπ
- Πρόγραμμα του NATO δοκιμάζει ένα χόρτο για τον καθαρισμό των μολυσμένων εδαφών στην Ουκρανία
- ΑΕΚ: Ο Πήλιος συμφώνησε και υπογράφει νέο συμβόλαιο
- Σεισμός στα Κύθηρα: 4,4 Ρίχτερ – Πού ήταν το επίκεντρο
- Νότια Αφρική: Μαζικές αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις και φόβοι για νέο κύμα ξενοφοβικής βίας
- Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα τις εμπρηστικές επιθέσεις κατά στελεχών της ΝΔ – Η βία δεν έχει καμία θέση στη δημοκρατία
- Σε «κίτρινο» συναγερμό την Πέμπτη 20 περιοχές για κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς
- Φωτιά στη Φθιώτιδα: Σηκώθηκαν 11 εναέρια, ήχησε το 112
- Λιακούλη στη Συνταγματική Αναθεώρηση: Ιδεολογικό χάος στη ΝΔ για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442