Καμμένος: Θα μείνουμε στην κυβέρνηση μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών
«Η συνεργασία μας και η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου έρθει ο κόμπος στο χτένι»
«Η συνεργασία μας και η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου έρθει ο κόμπος στο χτένι. Μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία θα αποχωρήσουμε» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος από τα πρώτα κιόλας λεπτά της ομιλίας του, στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.
Όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πάνος Καμμένος, η συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα «έντιμη και ανοιχτή συνεργασία, μία δημόσια συνεργασία».
«Δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη για να καλύψουμε τις κομπίνες του παρελθόντος, όπως έκανε ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο. Συνεργαστήκαμε για να σώσουμε την πατρίδα μας. Ο,τι είχαμε να πούμε και ότι έχουμε να πούμε το λέμε δημόσια και καθαρά», κατέστησε σαφές ο αρχηγός των ΑΝΕΛ.
«Όπως είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο στη συνεργασία μας δεν υπήρχε πουθενά το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας. Ένα θέμα που για μας αποτελεί δέσμευση καταστατική. Οι ΑΝΕΛ έχουμε ξεκάθαρη θέση, δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία σύνθετη ονομασία για το κράτος των Σκοπίων που θα έχει τον όρο Μακεδονία, τέλος. Δεν το κρύψαμε, δεν θα υποχωρήσουμε», συμπλήρωσε.
«Ποτέ δεν είχαμε καμία συνεργασία με αυτούς που θέλουν να κλέψουν την ιστορία μας. Δεν μπορεί να μην μιλήσουμε δημόσια για τις διαδικασίες που γίνονται στα Σκόπια αυτή τη στιγμή για να περάσει η συμφωνία. Πολλοί «καμμενολόγοι» μιλούν για τα tweet μου. Εδώ είναι Βαλκάνια να το συνειδητοποιήσουν όλοι, δεν είναι απλή υπόθεση. Από εδώ ξεκίνησε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος και άναψαν πολλές φωτιές», είπε και πρόσθεσε: «Θα τα ξαναπούμε τον Μάρτιο όποτε και αν έρθει η Συμφωνία. Η συμφωνία έχει ακόμα δρόμο μπροστά».
Το συνέδριο πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» που βρίσκεται στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε επίσης:
- Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Κρυφή «βεντέτα» με τον Άντριου και εκδίκηση για την Κέιτ Μίντλετον – «Θέλει να τον τελειώσει»
- Διχάζει την αυτοκινητοβιομηχανία ο νέος νόμος της ΕΕ
- «Όχι» του Μαγκουάιρ σε πρόταση να δώσει 60.000 ευρώ για να κλείσει η υπόθεση της Μυκόνου
- Τραγωδία στην Ομόνοια – 15χρονος έπεσε στο κενό από μπαλκόνι ξενοδοχείου
- Φενερμπαχτσέ – Μονακό 88-70: Ένατη σερί νίκη για την ομάδα του Γιασικεβίτσιους
- Έμα Γουάτσον: Ποιος είναι ο Μεξικανός δισεκατομμυριούχος με τον οποίο φιλιέται η διάσημη ηθοποιός;