Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον ο συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, αφού ο Ζόραν Ζάεφ βρήκε τους 80 βουλευτές για να προχωρήσει τη συνταγματική αναθεώρηση και να εφαρμόσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στα χέρια του προέδρου των ΑΝΕΛ βρίσκεται πλέον η «καυτή πατάτα» για το αν θα κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του, ότι θα ρίξει την κυβέρνηση προκειμένου να μην εφαρμοστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Η δυσχερής θέση στην οποία έχει περιέλθει ο συγκυβερνήτης φανερώνεται από την ανάρτησή του στο twitter, με την οποία κατά την προσφιλή του μέθοδο υιοθετεί κάθε πιθανό ή απίθανο σενάριο συνωμοσίας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις στοχεύσεις του.

Αυτή τη φορά, ο Πάνος Καμμένος υποστηρίζει το σενάριο χρηματισμού και εκβιασμών βουλευτών της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ. Πρόκειται για μια καταγγελία που έκανε το VMRO, το οποίο δεν κατάφερε να «κρατήσει στο μαντρί» όλους τους βουλευτές του παρά τις μέχρι σήμερα δηλώσεις, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ να καταφέρει να συγκεντρώσει τις 80 ψήφους -εκ των οποίων οι 8 είναι από βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος ο Ζόραν Ζάεφ διέψευσε τις καταγγελίες και δήλωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Η επίσημη διάψευση του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας όμως δεν είναι αρκετή για τον Πάνο Καμμένο που υιοθετεί τα σενάρια για δωροδοκίες και εκβιασμούς βουλευτών του εθνικιστικού VMRO.

Η ανάρτηση του υπουργού Αμυνας είναι στα όρια διπλωματικού επεισοδίου με τη γειτονική χώρα, όπως προκύπτει από την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου της ΠΓΔΜ στο tweet του Πάνου Καμμένου:

«Αγαπητέ κ. Καμμένε, πρέπει να γνωρίζετε ότι διακινείτε fake news, τα οποία έχουν ήδη διαψευσθεί από την κυβέρνησή μας. Στο πνεύμα της δημοκρατίας και των καλών διπλωματικών σχέσεων, ας εργασθούμε για την φιλία μεταξύ των δύο χωρών μας» αναφέρει το απαντητικό tweet του κυβερνητικού εκπροσώπου της ΠΓΔΜ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο