Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυναμιτίζει το κλίμα στην Αν. Μεσόγειο ο Ερντογάν - Τι λέει για το «επεισόδιο» με Barbaros

Δυναμιτίζει το κλίμα στην Αν. Μεσόγειο ο Ερντογάν – Τι λέει για το «επεισόδιο» με Barbaros

«Θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα αν χρειαστεί» στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος επιστρέφοντας από την Μολδαβία

«Θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα αν χρειαστεί» στην Ανατολική Μεσόγειο δηλώνει αινιγματικά ο τούρκος πρόεδρος, την ώρα που η Άγκυρα δημιουργεί στην περιοχή σκηνικό έντασης με αποκορύφωμα το «θερμό» επεισόδιο του Barbaros με ελληνική φρεγάτα που επινόησαν την Πέμπτη τα τουρκικά ΜΜΕ.

Μετά τις χθεσινές απειλές του ότι «σε αυτού του είδους τις εμμονές θα συνεχίσουμε να δίνουμε την απάντησή μας με τον πιο σθεναρό τρόπο τόσο στο πεδίο (της μάχης) όσο και σε διπλωματικό επίπεδο», έχοντας στραμμένο το βλέμμα σε Αθήνα και Λευκωσία, τούρκοι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον Ταγίπ Ερντογάν να αξιολογήσει την υποτιθέμενη παρενόχληση του Barbaros από ελληνική φρεγάτα.

Όπως είπε, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ίδιος έμαθε για το περιστατικό μέσα στο αεροσκάφος από τον τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο Ακάρ είπε ότι η Τουρκία έχει δεσμεύσει μια περιοχή δυτικά της Κερύνειας μέχρι τη Μόρφου. «Όλα τα προβλήματα ξεκινούν από εδώ. Ότι οι Έλληνες οριοθετούν μόνοι τους δικές τους υποθετικές γραμμές και ενεργούν με βάση τις γραμμές που οριοθετούν η κάθε τους κίνηση είναι παραβίαση. Κατ’ εμάς οι γραμμές που έχουν οριοθετήσει δεν είναι κατάλληλες».

«Άλλωστε αυτός ήταν ο πραγματικός σκοπός μας, να δείξουμε ότι δεν αποδεχόμαστε αυτή την υφαλοκρηπίδα και γι’ αυτό πήγε στην περιοχή και το πλοίο μας, το Barbaros» πρόσθεσε.

«Στις 05.00 το πρωί (της 18ης Οκτωβρίου) ξεκίνησε ένα ελληνικό πλοίο που βρίσκονταν στα ύδατα του Λιβάνου και με διαταγή που έλαβε περνώντας από εδώ επενέβη. Αλλά εμείς από την αρχή είχαμε στείλει μία φρεγάτα να βρίσκεται δίπλα στο Barbaros. Κι έτσι με την επέμβασή της, οι ενέργειες του ελληνικού πλοίου έπεσαν όλες στο κενό» σημείωσε, επαναλαμβάνοντας πως την πρόθεση της Τουρκίας να συνεχίζει κανονικά τις δραστηριότητες στην περιοχή.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024