Brexit : Η παράταση της μεταβατικής περιόδου δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα
Δηλώσεις του γερμανού υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν θα εμποδίσουν μια ενδεχόμενη παράταση της μεταβατικής περιόδου μετά το Brexit, αλλά η παράταση αφ’ εαυτής δεν επιλύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέρη στη διαπραγμάτευση, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ.
«Αν αυτό επιλύει προβλήματα» και «αν χρειάζονται λίγοι ακόμη μήνες για να διαπραγματευθούμε τις λεπτομέρειες των μελλοντικών μας σχέσεων, τότε ασφαλώς (η διαδικασία της διαπραγμάτευσης) δεν θα αποτύχει εξαιτίας των 27 (χωρών-μελών) της ΕΕ και εξαιτίας ημών, εδώ στο Βερολίνο», διαβεβαίωσε ο Ροτ μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο WDR.
«Όμως μια παράταση από μόνη της δεν λύνει τα προβλήματα», προειδοποίησε. «Δεν υπάρχει ακόμη μια λογική λύση ως προς το ζήτημα των «σκληρών» συνόρων μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας», συμπλήρωσε ο 48χρονος Ροτ, υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).
- Ο φόβος της Παρί γι’ «αρπαγή» του Λουίς Ενρίκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Υπόθεση Έπσταϊν: Ο Κλίντον δεν εμφανίστηκε στο Κογκρέσο για να καταθέσει – Ανοιχτό το ενδεχόμενο κυρώσεων
- Φοινικούντα: «Μπήκε αλλά δεν πυροβόλησε» – Τι λέει ο δικηγόρος του 22χρονου «εκτελεστή» του κάμπινγκ
- Ιράν: Η εισαγγελία απειλεί τους «ταραξίες» με διώξεις που επισύρουν τη θανατική ποινή
- Παίρνει Φιζέλ για αντί – Σίλβα η ΑΕΚ (vid)
- Το πόρισμα για το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: «Δεν προέκυψαν ενδείξεις κυβερνοεπίθεσης ή εξωγενούς κακόβουλης παρεμβολής»




