Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παππάς: Σπανίως λέει ψέματα ο Κοτζιάς, δε θα γίνει νέος Βαρουφάκης

Παππάς: Σπανίως λέει ψέματα ο Κοτζιάς, δε θα γίνει νέος Βαρουφάκης

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς για το μέλλον του κυβερνητικού σχηματισμού

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς για το μέλλον του κυβερνητικού σχηματισμού αλλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο, η παραίτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Μάλιστα ερωτηθείς για το αν ο πρώην ΥΠΕΞ θα γίνει ο νέος Βαρουφάκης για την κυβέρνηση ανέφερε χαρακτηριστικά:  «Ο κ. Κοτζιάς σπανίως λέει ψέματα. Αποκλείεται να γίνει ο νέος Βαρουφάκης».

Αναφορικά με τη στάση του Π. Καμμένου, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7,  ότι δεν θα δημιουργηθούν πολιτικές εξελίξεις γιατί υπάρχει η πλειοψηφία στη Βουλή και κανένας εκ των βουλευτών που συμμετέχουν στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν διατίθεται να ψηφίσει μια πρόταση μομφής από τη Νέα Δημοκρατία. Καλούμενος να σχολιάσει αιτιάσεις του τύπου ότι ο «Π.Καμμένος κρατά τον πρωθυπουργό» ο Ν. Παππάς απάντησε ότι «αυτά είναι ενδεικτικά του επιπέδου ορισμένων. Ο πρωθυπουργός έχει κάνει καθαρή τη θέση του και έχει την υποχρέωση να εξαντλεί τις δυνατότητες συγκρότησης πλειοψηφίας της Βουλής με αταλάντευτη γραμμή και στα οικονομικά και στα εξωτερικά ζητήματα. Αυτή η κυβέρνηση έχει αντέξει πολλά περισσότερα» συμπλήρωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει η θετική πλειοψηφία στη Βουλή για τη στήριξη της κυβέρνησης και της συμφωνίας των Πρεσπών.

Επανερχόμενος στο ίδιο θέμα, ο Ν. Παππάς τόνισε ότι «η συμφωνία θα υπερψηφιστεί. Οι θέσεις του Π. Καμμένου είναι γνωστές και με αυτό το δεδομένο πορευόμαστε». Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προκληθεί θέμα συγκρότησης της κυβέρνησης η οποία θα έχει τη θετική πλειοψηφία στήριξης της Βουλής. Σημείωσε δε, ότι η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει ευρύτερες πλειοψηφίες υπερψήφισης της συμφωνίας.

«Δεν θα σχολιάσω δημοσίως τι έχει διαμειφθεί σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Αυτή τη στιγμή η διαχείριση των απορρήτων δαπανών από το ΥΠΕΞ γίνεται με τρόπο συμπαγή και ενδεδειγμένο και με τον έλεγχο της Βουλής, πέραν τούτου ουδέν» επανάλαβε ο Ν. Παππάς καλούμενος να σχολιάσει τα όσα ακούγονται. Καλούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Μ. Σπυράκη για την επιστολή Κοτζιά, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «η κα Σπυράκη βρίσκεται σε απόγνωση δημιουργίας γεγονότων. Ότι έγινε έγινε υπό το φως του ηλίου και προχωράμε παρακάτω» συμπλήρωσε ο Ν. Παππάς.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024