Στο ζήτημα της διαχείρισης των προσφυγικών κονδυλίων επανέρχεται η Νέα Δημοκρατία, με ερώτηση του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

«Μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν από διαδοχικά δημοσιεύματα, και παρά τον έλεγχο που διεξάγει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός καταπολέμησης της απάτης (OLAF) για τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθούνται στο ζήτημα της σίτισης προσφύγων και παράνομων μεταναστών που διαμένουν στη χώρα μας, η κυβέρνηση συνεχίζει ακόμα και τώρα να ακολουθεί την ίδια πρακτική: Των διαβλητών διαγωνισμών, με κατεπείγουσες διαδικασίες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής ζητάει απάντηση αναφορικά με τον αριθμό των συμβάσεων για τη σίτιση μεταναστών που έχει συνάψει το υπουργείο Άμυνας καθώς το συνολικό πόσο που έχει διατεθεί από τον προϋπολογισμό του υπουργείου και πόσα από αυτά έχουν καλυφθεί από την έκτακτη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση προς την Ελλάδα.

«Παράλληλα, ο αρμόδιος Υπουργός συνεχίζει να απαξιώνει την κοινοβουλευτική διαδικασία, αφού εξακολουθεί να μην απαντά στις ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί για το συγκεκριμένο θέμα. Απαξιώνοντας δι’ αυτού του τρόπου τους δημοκρατικούς θεσμούς και προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των πολιτών. Σε κάθε περίπτωση, η απόπειρα συσκότισης αυτής της υπόθεσης θα αποτύχει καθώς ο έλεγχος από τη Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να σταματήσει» συμπληρώνει ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Γι’ αυτό τον λόγο καταθέσαμε και πάλι, σήμερα, ερώτηση στη Βουλή», αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ και προσθέτει:

«Προκειμένου, να απαντήσει υπεύθυνα η κυβέρνηση σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα:

• Πόσες συμβάσεις για τη σίτιση προσφύγων και παράνομων μεταναστών έχει συνάψει τα τελευταία τρία χρόνια το Υπουργείο Άμυνας και με ποιες διαδικασίες;
• Πόσα χρήματα έχουν διατεθεί συνολικά από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Αμύνης για τη σίτιση προσφύγων και παράνομων μεταναστών; Και πόσα από αυτά έχουν, μέχρι στιγμής, καλυφθεί από την έκτακτη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση προς τη χώρα μας;»

«Ήρθε η ώρα οι Έλληνες πολίτες να μάθουν την αλήθεια» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιό σας