Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάββας Ξηρός: Πρέπει να μάθουν νομικό πολιτισμό όσοι αντιδρούν στην αποφυλάκισή μου

Σάββας Ξηρός: Πρέπει να μάθουν νομικό πολιτισμό όσοι αντιδρούν στην αποφυλάκισή μου

Ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη 17Ν ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δεχτεί να βγει με βραχιολάκι

Για έλλειψη νομικού πολιτισμού κατηγορεί όσους αντιδρούν στο αίτημα αποφυλάκισή του ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη 17Ν Σάββας Ξηρός .

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις σχετικά με το ενδεχόμενο της αποφυλάκισής του, ο Σάββας Ξηρός, μιλώντας στο Θέμα Fm είπε «προφανώς αυτοί που αντιδρούν θα πρέπει να μάθουν κάποια πράγματα για τον νομικό πολιτισμό της Ελλάδας. Το θέμα είναι νομικό».

Όπως ανέφερε ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην 17 Νοέμβρη, έχει ζητήσει συγνώμη από το 2013 για τις πράξεις του. «Το θέμα της συγγνώμης είναι πολύ προσωπικό, έχω ζητήσει από το 2013. Πρέπει και η άλλη πλευρά να μάθει να συγχωρεί. Η συγγνώμη σε ένα πάνελ έγινε δεκτή μόνο από την Ντόρα Μπακογιάννη».

Στη συνέχεια ο κ. Ξηρός σημειώνει ότι έχει καταθέσει άλλες έξι αιτήσεις για αποφυλάκιση αλλά έχουν απορριφθεί. «Τώρα έχω κάνει τα 16 χρόνια, για εμένα είναι 32 και τυπικά έχω 27 χρόνια, δηλαδή αυτά που προβλέπει ο νόμος Παρασκευόπουλου, τα έχω κάνει τριπλάσια. Το πώς μεταχειρίζεται τους νόμους η δικαιοσύνη τους ξέρουμε όλοι. Αν εφαρμοστεί ο νόμος θα βγω, αλλά πιο πολλές πιθανότητες για εμάς τους φτωχούς είναι να κερδίσουμε την ρουλέτα», ανέφερε.

«Δεν βγαίνω με βραχιολάκι»

Ο Σάββας Ξηρός ξεκαθάρισε στην ίδια συνέντευξη πως δεν πρόκειται να δεχτεί να βγει με βραχιολάκι. «Αν μου πουν να βγαίνω με βραχιολάκι, δεν θα βγω, δεν θα το δεχτώ, εδώ θα μείνω».

Mε το βραχιολάκι, πρόσθεσε,  δεν βγαίνει, μπαίνεις. «Μπαίνεις στην επίβλεψη μιας εταιρίας που είναι υπεύθυνη για εγκλήματα. Θέλετε εσείς να σας βάλουν κάτω και να σας μαρκάρουν. Ας βάλουν περιορισμό κατοίκων, ας βάλουν άρματα γύρω – γύρω από το σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024