Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης ορισμένων κυρώσεων στην Τουρκία

ΗΠΑ : Ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης ορισμένων κυρώσεων στην Τουρκία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης ορισμένων κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Τουρκία άφησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, με αφορμή την απελευθέρωση του πάστορα Άντριου Μπράνσον, την περασμένη εβδομάδα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης ορισμένων κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Τουρκία άφησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, με αφορμή την απελευθέρωση του πάστορα Άντριου Μπράνσον, την περασμένη εβδομάδα.

«Θα αποφασίσουμε σύντομα» είπε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο αεροπλάνο που τον μεταφέρει από την Άγκυρα στην Ουάσινγκτον. Σημείωσε επίσης ότι ορισμένες από τις κυρώσεις συνδέονται άμεσα με την υπόθεση του Μπράνσον, καθώς είχαν επιβληθεί με αφορμή την άρνηση της Τουρκίας να τον αποφυλακίσει.

«Είναι επομένως λογικό να τις άρουμε, όμως δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση και πρέπει να το συζητήσω με τον πρόεδρο» Ντόναλντ Τραμπ, πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα ο Πομπέο συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Μολονότι χαιρέτισε την απελευθέρωση του Μπράνσον, εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για άλλους Αμερικανούς που κρατούνται στην Τουρκία, όπως για έναν Τουρκοαμερικανό επιστήμονα, πρώην εργαζόμενο στη NASA.

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024