Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Δεν θα ανεχθώ καμία διγλωσσία και προσωπική στρατηγική

Τσίπρας: Δεν θα ανεχθώ καμία διγλωσσία και προσωπική στρατηγική

Ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα, μετά και τις αναταράξεις στη συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο, πως στο εξής «δεν θα ανεχτώ καμιά διγλωσσία και προσωπική στρατηγική στην πολιτική της χώρας, η οποία θα διαταράξει την ομαλή πορεία στην έξοδο από την κρίση»

«Δεν θα ανεχθώ καμία διγλωσσία και καμία προσωπική στρατηγική» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την παραίτηση Κοτζιά, στέλνοντας, όπως είπε, σαφές προς το εσωτερικό και το εξωτερικό.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, με «πόνο καρδιάς» έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Κοτζιά, τον οποίο ευχαρίστησε για την «πολύτιμη συμβολή του στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας και τη συμβολή του στην κοινή μας προσπάθεια».

«Η απόφαση να αποδεχτώ την παραίτηση Κοτζιά και να αναλάβω το υπουργείο Εξωτερικών είναι και απόφαση με πολλαπλά μηνύματα, τόσο προς το εξωτερικό, όσο και προς το εσωτερικό, και την κυβέρνησή μου» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως η επιλογή του σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά του να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παράλληλα, έστειλε σαφές μήνυμα, μετά και τις αναταράξεις στη συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο πως στο εξής «δεν θα ανεχτώ καμιά διγλωσσία και προσωπική στρατηγική στην πολιτική της χώρας, η οποία θα διαταράξει την ομαλή πορεία στην έξοδο από την κρίση».

Απευθυνόμενος δε προς τους πολίτες της ΠΓΔΜ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία, καθώς, όπως συμπλήρωσε, «η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί ένταξη της ΠΓΔΜ σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό με συνταγματική ονομασία ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’».

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ενθάρρυνε την ηγεσία της ΠΓΔΜ να προχωρήσει «με θάρρος και αποφασιστικότητα» προς την κατεύθυνση της συνταγματικής αναθεώρησης.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024