Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε κατάσταση αποσύνθεσης: Μαξίμου κατά Κοτζιά για τις «διαρροές» περί παραίτησης

Σε κατάσταση αποσύνθεσης: Μαξίμου κατά Κοτζιά για τις «διαρροές» περί παραίτησης

«Εγώ δεν ξέρω αν ο κ. Κοτζιάς δυσφορεί. Δεν μπορώ να το πιστέψω όμως. Δεν έχει λόγο να δυσφορεί. Γιατί η πολιτική του πρωθυπουργού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αυτή με την οποία συμφωνεί ο κ. Κοτζιάς», είπε ο κ. Τζανακόπουλος

Σε αποσύνθεση βρίσκεται η κυβέρνηση καθώς το χάσμα μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου βαθαίνει μέρα με τη μέρα. Ωστόσο, πλέον ο ενδοκυβερνητικός εμφύλιος έχει πάρει διαφορετικές κατευθύνσεις και διαστάσεις αφού πλέον όλοι μιλούν για ανοικτή ρήξη του Κοτζιά με το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά με τον πρωθυπουργό.

Μετά το χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο που έγινε κεκλεισμένων των θυρών και σημειώθηκε το επεισόδιο Κοτζιά – Καμμένου, βγήκαν οι σκελετοί που είχαν κλειστεί στις ντουλάπες. Ο Κοτζιάς έβγαλε παράπονο, στα όρια της έκρηξης, για το γεγονός ότι ο Αλ. Τσίπρας τον άφησε ακάλυπτο και από χθες το βράδυ οι διαρροές είχαν τον πρώτο λόγο. Από το υπουργείο Εξωτερικών ήταν φανερή η οργή για τις ίσες αποστάσεις που διατηρεί ο πρωθυπουργός σε ένα μείζον εθνικό θέμα όπου η γραμμή είναι αυτή της συμφωνίας των Πρεσπών. Και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έλεγαν ότι ο Κοτζιάς απειλεί με παραίτηση, είτε γιατί το εννοεί είτε γιατί όντως θέλει να ρίξει «βόμβα» στην κυβέρνηση που τον αγνοεί και «χαϊδεύει» τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Η απάντηση από το Μαξίμου για τις διαρροές περί παραίτησης δεν άργησε να έρθει, δείχνοντας τη δυσφορία που επικρατεί για τον Κοτζιά και επιτείνοντας την εσωστρέφεια που κυριαρχεί στην κυβέρνηση.

Το Μαξίμου μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τον Νίκο Κοτζιά, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι  «το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και θα φτάσει στον προορισμό του. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο». Υ

Το συγκεκριμένο σχόλιο του Δημήτρη Τζανακόπουλου «φωτογραφίζει» τον υπουργό Εξωτερικών ο οποίος είναι σφόδρα ενοχλημένος με τη στάση Καμμένου ο οποίους ενήργησε στην Αμερική ως άλλος ΥΠΕΞ και φέρεται να έχει διαρρεύσει ότι σκέφτεται ακόμη και το σενάριο της παραίτησης.

Ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον Alpha τόνισε πως  ο υπουργός Εξωτερικών έχει τακτική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό για να προσθέσει με νόημα. «Αν ήθελε να του πει κάτι θα το έλεγε. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο οποίος κάνει διαρροές», δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου.

«Εγώ δεν ξέρω αν ο κ. Κοτζιάς δυσφορεί. Δεν μπορώ να το πιστέψω όμως. Δεν έχει λόγο να δυσφορεί. Γιατί η πολιτική του πρωθυπουργού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αυτή με την οποία συμφωνεί ο κ. Κοτζιάς. Άρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος προς δυσφορία» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος αγνοώντας έτσι βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στα «κάγκελα» για τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές Καμμένου.

Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, πρόσθεσε, είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κοτζιάς δεν θα το επικοινωνούσε μέσω διαρροών. «Αυτή η κυβέρνηση δεν επικοινωνεί με διαρροές. Θα το έλεγε ευθέως στον πρωθυπουργό με τον οποίο έχει καθημερινή και τακτική επικοινωνία» σημείωσε.

«Ο πρωθυπουργός δεν παρακαλάει κανέναν»

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του, ο κ. Τζανακόπουλος και σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον υπουργό Άμυνας τόνισε: «Ο πρωθυπουργός δεν παρακαλάει κανέναν . Δεν έχει φοβηθεί αυτός ο πρωθυπουργός ποτέ τις πολιτικές εξελίξεις. Τις προκαλεί ο ίδιος όταν θεωρεί ότι είναι καλό για την χώρα».  Ο πρωθυπουργός σημείωσε, έθεσε «ένα σαφές πολιτικό ζήτημα ότι η κυβέρνηση πρέπει να πορευθεί με ενότητα ως την λήξη της 4ετιας». Ο Καμμένος διατηρεί την διαφωνία του αλλά δεν συμπλέει με τη ΝΔ, κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κατρούγκαλος

Πιο συναινετικός ο Γ. Κατρούγκαλος ο οποίος ανέφερε το πρωί της Τετάρτης: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ούτε για τη διατήρηση της δεδηλωμένης υπό οποιαδήποτε περίσταση, ούτε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα έχει την αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τις διαφωνίες που καταγράφονται μεταξύ του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.
«Αυτό που έγινε στο υπουργικό συμβούλιο είναι να τεθεί το ζήτημα των πράγματι διαφορετικών δηλώσεων από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας το τελευταίο διάστημα και να ξεκαθαρίσει ότι διατηρεί τις απόψεις για το Μακεδονικό, όπως το ξέραμε, όμως, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Διαβάστε επίσης:

Ρήξη στις σχέσεις Τσίπρα – Κοτζιά: Εξαλλος ο υπουργός Εξωτερικών με τους «ισαποστάκηδες» του Μαξίμου

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024