Επανερχόμενος στο ζήτημα των δηλώσεων του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σχετικά με τις διώξεις της ΝΔ κατά προσώπων της Χρυσής Αυγής, εξέδωσε απάντηση ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Τον καλούμε να απαντήσει συγκεκριμένα:

1. Ποιο ήταν το προγκρόμ συλλήψεων που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση;
2. Ποιοι είναι οι επιχειρηματίες που εννοεί;
3. Ποιοι είναι οι άλλοι, αν όχι οι χρυσαυγίτες;

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποπέμψει σήμερα κι όλας τον κ. Παπαγγελόπουλο!».

Ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε την απομάκρυση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από την κυβέρνηση, με αφορμή τις «δηλώσεις του για την δίκη της Χρυσής Αυγής».

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης: «Ο κ. Παπαγελόπουλος, αναφερόμενος στον τρόπο που αντιμετώπισε η προηγούμενη κυβέρνηση την Χρυσή Αυγή, μίλησε χθες για «πογκρόμ διώξεων που έγινε για επικοινωνιακούς λόγους»». Εξήγησε δε ότι «ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι διώξεις των χρυσαυγιτών δεν έγιναν για λόγους ουσίας, αλλά για λόγους εντυπώσεων» και κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ότι «λειτουργεί ουσιαστικά ως συνήγορος υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής στην εν εξελίξει δίκη».

Προς απάντηση, ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για «άλλη μια ανόητη, απελπισμένη, παρανοϊκή και αποτυχημένη προσπάθεια στοχοποίησής» του και ότι «ουδεμία αναφορά έκανα για διώξεις πολιτικών».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο