«Μάχη» εντυπώσεων μεταξύ μελών της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνα και καθηγητών του πανεπιστημίου Αθηνών, διεξάγεται από το πρωί στη Φιλοσοφική Σχολή.

Λίγη ώρα μετά την ανθρώπινη αλυσίδα που δημιούργησαν πανεπιστημιακοί δάσκαλοι μπροστά από το γραφείο 516 το οποίο ετοιμαζόντουσαν να… εγκαινιάσουν τα μέλη του Ρουβίκωνα, φοιτητές οι οποίοι φαίνεται να υποστηρίζουν την αναρχική συλλογικότητα, εμφανίστηκαν στο χώρο και επιχείρησαν να προχωρήσουν σε ανακατάληψη. Σε πρώτη φάση, οι καθηγητές κατάφεραν να «μπλοκάρουν» την είσοδο στα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας και σε φοιτητές που τους στηρίζουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και αφού προηγουμένως είχαν αποχωρήσει οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, μέλη του Ρουβίκωνα προχώρησαν σε επανακατάληψη της αίθουσας.

Νωρίτερα, καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής σχολιάζοντας την «ανθρώπινη αλυσίδα των καθηγητών», είχε δηλώσει στο in.gr : «Έγινε μία συμβολική αντίσταση της σχολής. Δείξαμε ότι η σχολή δεν μπορεί να δεχθεί τέτοια φαινόμενα. Κάναμε μία ειρηνική αλυσίδα και το γραφείο 516 έπαψε να έχει τα χαρακτηριστικά του Ρουβίκωνα» τόνισε  για να προσθέσει. «Δεν τους επιτρέψαμε να μπουν μέσα. Ήρθαν μερικοί από αυτούς προσπαθώντας να μπουν στην αίθουσα αλλά δεν τα κατάφεραν. Εμείς παραμένουμε έξω από το γραφείο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τελικά λίγη ώρα αργότερα από αυτές τις δηλώσεις και αφού αποχώρησαν οι καθηγητές, η αίθουσα 516 φαίνεται πως πέρασε και πάλι στα «χέρια» του Ρουβίκωνα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο