Απαντούν με επαναλαμβανόμενες δίωρες στάσεις εργασίας (19.00 - 21.00), ξεκινώντας από σήμερα Τετάρτη

Αντιδρούν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να διευρύνει το ωράριό τους, επιμηκύνοντας κατά δύο ώρες τη λήξη της απογευματινής βάρδιας (από τις 19.00 που ήταν μέχρι σήμερα, στις 21.00).

Οι γιατροί απαντούν με επαναλαμβανόμενες δίωρες στάσεις εργασίας (19.00 – 21.00), ξεκινώντας από σήμερα, αναφέροντας ότι το υπουργείο Υγείας και η 1η ΥΠΕ αυθαίρετα και παρά τις τεκμηριωμένες απόψεις της Ομοσπονδίας (ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ) προχώρησαν σε διεύρυνση του ωραρίου σε 10 Κέντρα Υγείας μέχρι τις 21:00, χωρίς να λάβουν υπόψη τις μεγάλες ελλείψεις τόσο στο προσωπικό όσο και στα εργαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι οι δομές που αποφασίσθηκε να ενταχθούν στο πιλοτικό πρόγραμμα διευρυμένης λειτουργίας είναι τα Κέντρα Υγείας Αθηνών, Αμαρουσίου, Γλυφάδας, Δάφνης, Ηλιούπολης, Κεραμεικού, Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, Πατησίων και Χαλανδρίου, με στόχο «την ενίσχυση της προσβασιμότητας του αστικού πληθυσμού σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας κοντά στον τόπο κατοικίας τους και σε ώρες που συνήθως οι ροές των περιστατικών είναι προς τα νοσοκομεία που εφημερεύουν.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr