Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σύσκεψη για Ναυπηγεία Ελευσίνας, Χαλυβουργική και ΕΛΠΕ

Σύσκεψη για Ναυπηγεία Ελευσίνας, Χαλυβουργική και ΕΛΠΕ

Τι συζητήθηκε

«Η ανάκαμψη των βιομηχανιών χάλυβα και ναυπηγείων όπως και η παραμονή των ΕΛΠΕ υπό δημόσιο έλεγχο, είναι βασικοί συντελεστές για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η οποία θα οδηγήσει και στην αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα στο Θριάσιο Πεδίο» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Βασιλείου Γιάννης σε σύσκεψη που συγκάλεσε από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, με θέμα: «Ναυπηγεία Ελευσίνας – Εξελίξεις στην Χαλυβουργική – Περαιτέρω μετοχοποίηση των ΕΛΠΕ».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βασιλείου υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής του προτύπου ανάπτυξης της περιοχής, – σε σχέση με αυτό που είχε κατά το παρελθόν κυριαρχήσει, ώστε «η έτσι και αλλιώς κυοφορούμενη ανάπτυξη, να περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά της βιώσιμης ανάπτυξης».

Επίσης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την κοινή δράση όλων των δυνάμεων της περιοχής, προκειμένου να μειωθεί δραστικά «το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, την ανεργία».

Στη σύσκεψη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ανέπτυξαν τις θέσεις των σωματείων τους, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, Ευάγγελος Λίγγος καθώς και οι πρόεδροι των τριών σωματείων εργαζομένων, Αριστοτέλης Κυριαζόπουλος, από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, Παναγιώτης Οφθαλμίδης από τα ΕΛΠΕ και Γεώργιος Γάκης από την Χαλυβουργική και πολλοί από τους παρευρισκόμενους.

Κοινή συνισταμένη ήταν ο συντονισμός μιας κοινής δράσης, με σκοπό την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της περιοχής ενώ «θετική εξέλιξη» χαρακτηρίστηκε, όταν προς το τέλος της σύσκεψης ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η ημερομηνία συνάντησης, την οποία είχε ζητήσει το σωματείο των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Τέλος, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Αττικής Γ. Μαρτίνου, Αθ. Μπούρας από τη ΝΔ και από το ΚΚΕ ο Ι. Γκιόκας.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024