Νέα δεδομένα δημιουργεί στις  ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές το χθεσινό άλμα 2% τους δείκτες της Wall Street.

Τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης βλέπουν τους δείκτες σε τροχιά ανόδου. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται μόλις 0,2%, καθώς οι ανησυχίες για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit ανακόπτουν τη δυναμική ανάκαμψης. Κέρδη περίπου 0,5% εμφανίζουν ο DAX στη Φραγκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, την καλύτερη επίδοση παρουσιάζουν οι ιταλικές μετοχές, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να καταγράφει άνοδο 0,8%.

Στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 647,73 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,48%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,55 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 35 μετοχές, 12 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,22%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,67%.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, με τη μετοχή της Πειραιώς να υπεραποδίδει. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+5,42%), της Eurobank (+2,42%) και της Alpha Bank (+1,63%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (-1,11%), της Jumbo (-0,93%) και της Coca Cola HBC (-0,70%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+1,91%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,31%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-0,69%) και του Πετρελαίου (-0,54%). Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Πειραιώς +5,42% και Δρομέας +4,85%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Νάκας -10,00% και Ιντεάλ -8,89%.

Την ίδια ώρα η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου υποχωρεί εκ νέου, στο 4,27%. Συνέχεια στην αποκλιμάκωση και για την απόδοση του ιταλικού ομολόγου, που διαμορφώνεται στο 3,4%, όταν πριν από μία εβδομάδα είχε υπερβεί το 3,6%

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο