Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σύρος με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης της ομηρίας στην Κολωνία

Σύρος με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης της ομηρίας στην Κολωνία

Πρόκειται για Σύρο, ηλικίας 55 ετών που πάσχει εμφανώς από ψυχολογικά προβλήματα, ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη αποκλείσει το ενδεχόμενο να σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση

Ο άνθρωπος που κράτησε όμηρο μια γυναίκα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας την Δευτέρα είναι ένας Σύρος ηλικίας 55 ετών που πάσχει εμφανώς από ψυχολογικά προβλήματα, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της πόλης, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη αποκλείσει το ενδεχόμενο να σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση.

Ο δράστης τραυματίστηκε χθες, όταν αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του, όμως πλέον βρίσκεται εκτός κινδύνου. Είχε φτάσει στη Γερμανία τον Μάρτιο του 2015 και του χορηγήθηκε προσωρινό άσυλο, μέχρι τον Ιούνιο του 2021, σύμφωνα με τον επικεφαλής της δικαστικής αστυνομίας Κλάους Στέφαν Μπέκερ. Ο γιος του βρίσκεται επίσης στη Γερμανία.

Τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξαν οι ερευνητές δείχνουν ότι ο 55χρονος δεν ήταν σε θέση να εργαστεί, λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων του.

Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του, δεν βρέθηκαν αποδείξεις ότι είχε κάποια σχέση με το Ισλαμικό Κράτος. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γεραμνίας ανακοίνωσε όμως ότι σκοπεύει να αναλάβει η ίδια την υπόθεση ενώ μάρτυρες τον άκουσαν την Δευτέρα να δηλώνει ότι είναι μέλος της εξτρεμιστικής τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ο Σύρος προκάλεσε πανικό την Δευτέρα, όταν μπήκε σε ένα φαστ-φουντ, στον σταθμό της Κολωνίας, κρατώντας ένα μπιτόνι βενζίνη, ένα ψεύτικο όπλο και γκαζάκια στα οποία είχε τοποθετήσει μεταλλικές ράβδους. Έχυσε τη βενζίνη στο πάτωμα και έβαλε φωτιά, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα μια 14χρονη.

Όταν σήμανε ο συναγερμός πυρκαγιάς, κατέφυγε σε ένα κοντινό φαρμακείο, κρατώντας όμηρο μια υπάλληλο η οποία τραυματίστηκε ελαφρά κατά την επιχείρηση της αστυνομίας για την εξουδετέρωση του δράστη.

Ο 55χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις γερμανικές αρχές για μικροαδικήματα όπλως κλοπές, κατοχή κάνναβης και διασάλευση της δημόσιας τάξης. Η σύζυγός του είχε παραμείνει στη Συρία, υπέβαλε δύο φορές αίτημα να της επιτραπεί να επανενωθεί με την οικογένειά της στη Γερμανία, όμως απορρίφθηκε.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024