Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ: Μεγάλο «όπλο» οι στημένες φάσεις

ΠΑΟΚ: Μεγάλο «όπλο» οι στημένες φάσεις

Ο ΠΑΟΚ έχει ανεβάσει φέτος το ποσοστό των γκολ που προέρχονται από στημένες φάσεις

Πέρυσι ο ΠΑΟΚ, στην πρώτη χρονιά του Ράζβαν Λουτσέσκου είχε συνολικά 94 γκολ εκ των οποίων τα 23 ήρθαν από στημένες φάσεις (φάουλ, κόρνερ ή πέναλτι), δηλαδή το 24,4% των τερμάτων του. Φέτος ο Δικέφαλος μετράει ήδη 9 από τα 25 γκολ που πέτυχε από στατικές φάσεις, δηλαδή έχει ανεβάσει το ποσοστό του στο 36%.

Οι στημένες φάσεις (κυρίως τα κόρνερ και τα φάουλ) είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκλειδώνουν οι μεγάλες ομάδες τις κλειστές άμυνες και ο ΠΑΟΚ δουλεύει πολύ στον συγκεκριμένο τομέα.

Φέτος ο Δικέφαλος πήρε τρία γκολ από πέναλτι (και τα τρία στην Τούμπα, ένα σε κάθε διοργάνωση, στο 3-2 με Σπαρτάκ Μόσχας στην Ευρώπη, στο 1-0 με τον Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα και στο 1-1 με τον Άρη στο Κύπελλο) και άλλα έξι μετά από εκτελέσεις κόρνερ ή φάουλ στα εξής ματς:

-Βασιλεία – ΠΑΟΚ 0-3 (το 0-1 έγινε με πλασέ του Βαρέλα μετά από κόρνερ του Πέλκα)

-Μπενφίκα – ΠΑΟΚ 1-1 (το 1-1 έγινε με σουτ του Ουάρντα μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέλκα και κεφαλιά του Βαρέλα στο δοκάρι)

-ΠΑΟΚ – Μπενφίκα 1-4 (το 1-0 έγινε με κομπίνα έπειτα από πάσα του Πέλκα σε φάουλ στον Βιεϊρίνια, σπάσιμο στον Μαουρίσιο και πάσα στον Πρίγιοβιτς που σκόραρε)

-ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-3 (το 1-2 έγινε με κεφαλιά του Μάτος μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπίσεσβαρ)

-ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης 2-0 ( το 1-0 έγινε μετά από συρτή εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα στο πέναλτι, διπλό σκριν από Βαρέλα και Κρέσπο και σουτ του Μαουρίσιο)

-ΠΑΟΚ Απόλλων Σμύρνης 2-0 ( το 2-0 έγινε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα και κεφαλιά του Κρέσπο).

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έχει παραδεχθεί για τις στημένες φάσεις: «Θεωρώ ότι και πέρυσι ήταν ένα όπλο μας κι αυτό συνεχίζεται και φέτος. Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο λεπτομέρειες και πρέπει να τις προσέχουμε. Φέρνουμε πολλές μπάλες στην περιοχή, πρέπει να εκμεταλλευόμαστε την κάθε ευκαιρία και αυτό γίνεται χάρη στη δουλειά των βοηθών μου».

Οι «κρυφοί» ήρωες που κάνουν τη δουλειά στις προπονήσεις είναι οι δύο βοηθοί του Ρουμάνου, ο Ντιέγκο Λόνγκο και ο Κριστιάνο Μπάτσι. Οι δύο Ιταλοί έχουν αναγάγει σε… επιστήμη τις στημένες φάσεις και ο ΠΑΟΚ τις εκμεταλλεύεται άψογα σκοράροντας από φέτος από κόρνερ, φάουλ ή πέναλτι πάνω από ένα στα τρία γκολ του!

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024