Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σοβαρό επεισόδιο Κοτζιά με Καμμένο για το «Μακεδονικό»

Σοβαρό επεισόδιο Κοτζιά με Καμμένο για το «Μακεδονικό»

Ο υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον υπουργό Αμυνας ότι κάνει προσωπικά παιχνίδια που εκθέτουν τον πρωθυπουργό

Συνέχεια στις τεταμένες σχέσεις που έχουν εδώ και πολλούς μήνες έδωσαν στο υπουργικό συμβούλιο οι Νίκος Κοτζιάς και Πάνος Καμμένος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών επιτέθηκε στον υπουργό Αμυνας καθώς του… τη φύλαγε για την προσωπική εξωτερική πολιτική που ξεδίπλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Κοτζιάς ζήτησε εξηγήσεις από τον Πάνο Καμμένο για όσα είπε στις ΗΠΑ, και παρά το γεγονός ότι στη συνέχεια τόνισε ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις. Ο υπουργός Εξωτερικών επέκρινε με δριμύτητα τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ λέγοντας ότι αυτά τα πράγματα εκθέτουν τη χώρα και υπονομεύουν ευθέως τη γραμμή που αποφάσισε η κυβέρνηση για το «Μακεδονικό».

«Δεν μπορείς να μιλάς ως υπουργός Εξωτερικών, εκφεύγει των αρμοδιοτήτων σου η συμπεριφορά σου, κάνεις προσωπικό παιχνίδι με το οποίο εξέθεσες τον πρωθυπουργό κι εμένα», φέρεται να είπε ο Ν. Κοτζιάς μαινόμενος.

Το θερμό επεισόδιο φαίνεται να έληξε με παρέμβαση του Νίκου Παππά αλλά και υπουργών που δεν θέλησαν να αφήσουν το επεισόδιο να πάρει διαστάσεις. Ισως ο Αλέξης Τσίπρας να γνώριζε ότι θα υπάρξει σύγκρουση και γι’ αυτό δεν επέτρεψε να μπουν κάμερες και επέβαλε σιωπητήριο στους υπουργούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος δεν αντέδρασε με ύβρεις ή υπερβολικά καθώς δεν είχε και κανέναν να τον στηρίξει. Αν και ο κ. Παππάς και άλλοι υπουργοί έσπευσαν να πουν ότι πρέπει να συνεχίσει η κυβέρνηση να λειτουργεί κι ότι δεν θεωρούν τον υπουργό Αμυνας «Ελληνα Σαλβίνι» εντούτοις ήταν φανερό ότι ο Καμμένος έμεινε μόνος του. Λέγεται μάλιστα ότι η κ. Κουντουρά δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών προκαλώντας ταραχή στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο οποίος χάνει τον ένα σύμμαχο μετά τον άλλο.

Κι άλλες φορές

Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που συγκρούονται οι δύο πολιτικοί. Φανερά ενοχλημένος ο κ. Κοτζιάς έχει δηλώσει πρόσφατα ότι την εξωτερική πολιτική την χαράσσει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών. Για να απαντήσει ο Π. Καμμένος πρόσφατα ότι μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα συναποφασίζουν.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024