Ο ΣΕΒ δεν πήρε καμία θέση για περικοπή των συντάξεων, αυτό που απλά κάναμε ήταν να εκθέσουμε τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας και τις δύσκολες επιλογές που συνεπάγονται, υποστήριξε ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου, Άκης Σκέρτσος, μία ημέρα μετά την δημοσιοποίηση του οικονομικού δελτίου του ΣΕΒ, στο οποίο ο Σύνδεσμος ουσιαστικά υποστήριξε ότι δεν πρέπει να θυσιαστούν τα σχέδια για φοροαπαλλαγές και ενίσχυση της ανάπτυξης προκειμένου να μην κοπούν οι συντάξεις.

Όπως εξήγησε ο κ. Σκέρτσιος,  σε συνέντευξη που παραχώρησε στον NEWS247, «η αύξηση του παρονομαστή, δηλαδή του ΑΕΠ, είναι και ο μόνος ασφαλής δρόμος για να μειωθεί το μερίδιο των συντάξεων ως ποσοστό του ΑΕΠ, χωρίς απαραίτητα να μειωθούν οι ίδιες οι συντάξεις σε μια χώρα που γερνάει».

«Διαφορετικά θα τρώμε από τις σάρκες μας και θα μοιράζουμε υποσχέσεις για συντάξεις, μισθούς, κλπ, χωρίς αντίκρισμα» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η συζήτηση περί συντάξεων είναι προεκλογική και δεν μας αφορά. Αυτό που μας αφορά είναι η παραγωγή και η ανάπτυξη, η αύξηση της πίτας, το πώς θα κάνουμε ελκυστική τη χώρα μας από άποψη επενδύσεων και θα αποφύγουμε το brain drain, γιατί είμαστε μια χώρα που γερνάει» πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος.

Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ σημείωσε, τέλος, ότι είμαστε πλέον εκτεθειμένοι στις αγορές, οι οποίες και αξιολογούν τη χώρα με βάση τα βασικά οικονομικά μεγέθη και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

«Εάν αρχίσουμε, στο πλαίσιο ενός προεκλογικού ανταγωνισμού, να ξηλώνουμε αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευθεί, τότε θα αρχίσει η αμφισβήτηση από το εξωτερικό και η Ελλάδα θα μπει σε νέες περιπέτειες», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο