Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΕΒ : Αύξηση του ΑΕΠ ή θα τρώμε τις σάρκες μας και θα μοιράζουμε υποσχέσεις για συντάξεις

ΣΕΒ : Αύξηση του ΑΕΠ ή θα τρώμε τις σάρκες μας και θα μοιράζουμε υποσχέσεις για συντάξεις

Ο ΣΕΒ δεν τάχθηκε υπέρ της περικοπής των συντάξεων , απλώς εξέθεσε με ρεαλισμό τα στοιχεία για την οικονομία, τονίζει ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου, Άκης Σκέρτσος. Η αύξηση του ΑΕΠ, είναι και ο μόνος ασφαλής δρόμος για να μην μειωθούν οι οι συντάξεις σε μια χώρα που γερνάει, ξεκαθαρίζει, υπενθυμίζοντας ότι οι αγορές παρακολουθούν στενά την Ελλάδα

Ο ΣΕΒ δεν πήρε καμία θέση για περικοπή των συντάξεων, αυτό που απλά κάναμε ήταν να εκθέσουμε τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας και τις δύσκολες επιλογές που συνεπάγονται, υποστήριξε ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου, Άκης Σκέρτσος, μία ημέρα μετά την δημοσιοποίηση του οικονομικού δελτίου του ΣΕΒ, στο οποίο ο Σύνδεσμος ουσιαστικά υποστήριξε ότι δεν πρέπει να θυσιαστούν τα σχέδια για φοροαπαλλαγές και ενίσχυση της ανάπτυξης προκειμένου να μην κοπούν οι συντάξεις.

Όπως εξήγησε ο κ. Σκέρτσιος,  σε συνέντευξη που παραχώρησε στον NEWS247, «η αύξηση του παρονομαστή, δηλαδή του ΑΕΠ, είναι και ο μόνος ασφαλής δρόμος για να μειωθεί το μερίδιο των συντάξεων ως ποσοστό του ΑΕΠ, χωρίς απαραίτητα να μειωθούν οι ίδιες οι συντάξεις σε μια χώρα που γερνάει».

«Διαφορετικά θα τρώμε από τις σάρκες μας και θα μοιράζουμε υποσχέσεις για συντάξεις, μισθούς, κλπ, χωρίς αντίκρισμα» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η συζήτηση περί συντάξεων είναι προεκλογική και δεν μας αφορά. Αυτό που μας αφορά είναι η παραγωγή και η ανάπτυξη, η αύξηση της πίτας, το πώς θα κάνουμε ελκυστική τη χώρα μας από άποψη επενδύσεων και θα αποφύγουμε το brain drain, γιατί είμαστε μια χώρα που γερνάει» πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος.

Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ σημείωσε, τέλος, ότι είμαστε πλέον εκτεθειμένοι στις αγορές, οι οποίες και αξιολογούν τη χώρα με βάση τα βασικά οικονομικά μεγέθη και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

«Εάν αρχίσουμε, στο πλαίσιο ενός προεκλογικού ανταγωνισμού, να ξηλώνουμε αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευθεί, τότε θα αρχίσει η αμφισβήτηση από το εξωτερικό και η Ελλάδα θα μπει σε νέες περιπέτειες», κατέληξε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024