Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντομπρόβσκις: Το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας αποκλίνει σοβαρά από τους κανόνες

Ντομπρόβσκις: Το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας αποκλίνει σοβαρά από τους κανόνες

Σύμφωνα με τον Β. Ντομπρόβσκις, οι Ιταλικές Αρχές είχαν ενημερώσει για τους δημοσιονομικούς στόχους του προϋπολογισμού το 2019 και συγκεκριμένα για το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 2,4% του ΑΕΠ

«Το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται πως αποκλίνει σοβαρά από τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο της ΕΕ με τους κοινωνικούς εταίρους στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα του ιταλικού προϋπολογισμού, ο Β. Ντομπρόβσκις είπε ότι η Επιτροπή έχει ανταλλάξει επιστολές με τις ιταλικές Αρχές.

Σύμφωνα με τον Β. Ντομπρόβσκις, οι Ιταλικές Αρχές είχαν ενημερώσει για τους δημοσιονομικούς στόχους του προϋπολογισμού το 2019 και συγκεκριμένα για το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 2,4% του ΑΕΠ.

Η Επιτροπή απάντησε στην Ιταλία ότι εκ πρώτης όψεως το σχέδιο του προϋπολογισμού φαίνεται να έχει σοβαρές αποκλίσεις από την πορεία προσαρμογής προς το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό στόχο που θέτουν οι ευρωπαϊκοί δημοσιονομικοί κανόνες και ζήτησε από την ιταλική κυβέρνηση να κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές.

Η Επιτροπή έλαβε βράδυ της Δευτέρας το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας χωρίς αλλαγές.

Εν τω μεταξύ, έχει ανακοινωθεί πως ο Επίτροπος για θέματα Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί θα μεταβεί στη Ρώμη στις 18 και 19 Οκτωβρίου, προκειμένου να συζητήσει με την Ιταλική κυβέρνηση το ζήτημα του προϋπολογισμού.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024