Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόστιμο ύψους 800 εκ. ευρώ στην Audi για το «dieselgate»

Πρόστιμο ύψους 800 εκ. ευρώ στην Audi για το «dieselgate»

Το πρόστιμο αφορά την μη συμμόρφωση των diesel κινητήρων V6 και V8 με τις απαιτούμενες αντιρρυπαντικές προδιαγραφές, ενώ όπως ανακοίνωσε η Audi αποδέχεται την επιβολή του και την παρεπόμενη ευθύνη.

Οι εισαγγελικές αρχές του Μονάχου επέβαλαν στην Audi πρόστιμο ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ για την υπόθεση του dieselgate και συγκεκριμένα για την μη συμμόρφωση ορισμένων από τους V6 και V8 κινητήρες diesel με τις απαιτούμενες αντιρρυπαντικές προδιαγραφές.

Η Audi ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την επιβολή προστίμου και ότι δεν θα επιδιώξει να εφεσιβάλλει την απόφαση, αποδεχόμενη παράλληλα και την παρεπόμενη ευθύνη.

Παράλληλα, η γερμανική φίρμα σημειώνει ότι η επιβολή προστίμου θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις οικονομικές προβλέψεις της για το 2018.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και ο όμιλος VW όπου και ανήκει η Audi, δηλώνοντας ότι η επιβολή προστίμου στην Audi αναμένεται να επηρεάσει τα οικονομικά του αποτελέσματα για το 2018.

Σύμφωνα ωστόσο με αναλυτές, η επιβολή του συγκεκριμένου προστίμου στην Audi, μόνο θετικά μπορεί να εκληφθεί καθώς αφενός το ύψος του προστίμου κρίνεται διαχειρίσιμο και αφετέρου βοηθά να διαλυθεί η αβεβαιότητα σε σχέση με την έκβαση της υπόθεσης του dieselgate.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι τον Ιούνιο είχε επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ συνολικά στον όμιλο VW από τις εισαγγελικές αρχές του Brunswick, οι οποίες αιτιολόγησαν την απόφαση επικαλούμενες την αδυναμία του ομίλου να διεξαγάγει αποτελεσματικούς ελέγχους, επιτρέποντας την κυκλοφορία εκατομμυρίων αυτοκινήτων με υψηλότερες προδιαγραφές ρύπων των προβλεπόμενων.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024