Οι εισαγγελικές αρχές του Μονάχου επέβαλαν στην Audi πρόστιμο ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ για την υπόθεση του dieselgate και συγκεκριμένα για την μη συμμόρφωση ορισμένων από τους V6 και V8 κινητήρες diesel με τις απαιτούμενες αντιρρυπαντικές προδιαγραφές.

Η Audi ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την επιβολή προστίμου και ότι δεν θα επιδιώξει να εφεσιβάλλει την απόφαση, αποδεχόμενη παράλληλα και την παρεπόμενη ευθύνη.

Παράλληλα, η γερμανική φίρμα σημειώνει ότι η επιβολή προστίμου θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις οικονομικές προβλέψεις της για το 2018.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και ο όμιλος VW όπου και ανήκει η Audi, δηλώνοντας ότι η επιβολή προστίμου στην Audi αναμένεται να επηρεάσει τα οικονομικά του αποτελέσματα για το 2018.

Σύμφωνα ωστόσο με αναλυτές, η επιβολή του συγκεκριμένου προστίμου στην Audi, μόνο θετικά μπορεί να εκληφθεί καθώς αφενός το ύψος του προστίμου κρίνεται διαχειρίσιμο και αφετέρου βοηθά να διαλυθεί η αβεβαιότητα σε σχέση με την έκβαση της υπόθεσης του dieselgate.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι τον Ιούνιο είχε επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ συνολικά στον όμιλο VW από τις εισαγγελικές αρχές του Brunswick, οι οποίες αιτιολόγησαν την απόφαση επικαλούμενες την αδυναμία του ομίλου να διεξαγάγει αποτελεσματικούς ελέγχους, επιτρέποντας την κυκλοφορία εκατομμυρίων αυτοκινήτων με υψηλότερες προδιαγραφές ρύπων των προβλεπόμενων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο