Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των τουρκικών αρχών στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου στις 2 Οκτωβρίου εξαφανίστηκε ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι.

Η τουρκική αστυνομία εισήλθε στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, όπως φαίνεται από τις τηλεοπτικές εικόνες που μεταδίδονται ζωντανά.

Στην έρευνα συμμετέχουν περίπου 12 άτομα που εισήλθαν στο κτίριο του προξενείου γύρω στις 5.30 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος.

Νωρίτερα, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν, σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο Τραμπ, δήλωσε πλήρη άγνοια γύρω από το ζήτημα της εξαφάνισης του Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο αμερικανός πρόεδρος έστειλε άμεσα στο Ριάντ τον Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο προκειμένου να συναντηθεί άμεσα με το βασιλιά.

Τουρκία : Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο

Παράλληλα η Τουρκία κάνει λόγο για αποδείξεις για τη δολοφονία του σαουδάραβα μέσα στο προξενείο.

«Η τουρκική αστυνομία έχει ένα ηχητικό ντοκουμέντο που αποδεικνύει ότι ο Κασόγκι σκοτώθηκε στο Σαουδαραβικό προξενείο» δήλωση πηγή των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας στο Reuters, χωρίς να δώσει ωστόσο άλλες λεπτομέρειες.

Ο Τούρκος αξιωματούχος σημείωσε ωστόσο ότι τα στοιχεία – ντοκουμέντα έχουν κοινοποιηθεί σε άλλες χώρες μεταξύ αυτών τη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ.

«Τα αποδεικτικά στοιχεία έχουν διαβιβαστεί σε όλες τις πλευρές με μεγάλη σαφήνεια» είπε η πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο της συλλογής απτών αποδείξεων στο προξενείο».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο