Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Σαουδική Αραβία ο Πομπέο για την υπόθεση Κασόγκι

Στη Σαουδική Αραβία ο Πομπέο για την υπόθεση Κασόγκι

Μεταβαίνει άμεσα στη Σαουδική Αραβία ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, εν μέσω διεξαγωγής έρευνας για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι

Μεταβαίνει άμεσα στη Σαουδική Αραβία ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, εν μέσω διεξαγωγής έρευνας για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Όπως ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο πιο υψηλόβαθμος διπλωμάτης του μπορεί να ταξιδέψει και σε άλλες χώρες αν χρειαστεί.

Πριν από λίγο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι ο Μάικ Πομπέο θα μεταβεί σήμερα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

«Ο πρόεδρος έχει καλέσει να διεξαχθεί μια ταχεία και ανοικτή έρευνα για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου της Ουάσινγκτον Ποστ Τζαμάλ Κασόγκι», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Χέδερ Νάουερτ.

Η αποστολή του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας προέκυψε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του Ντόναλντ Τραμο με τον τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν σχετικά με τον αγνοούμενο Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Τραμπ είπε ακόμη πως ο Σαλμάν αρνήθηκε ότι «έχει οποιαδήποτε γνώση του τι μπορεί να έχει συμβεί» στον Κασόγκι, ο οποίος εξαφανίστηκε μετά την είσοδό του στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου, και του είπε πως οι Σαουδάραβες εργάζονται στενά με την Τουρκία για την υπόθεση.

Τουρκική διπλωματική πηγή δήλωσε πως ερευνητές θα ερευνήσουν το προξενείο σήμερα το απόγευμα έπειτα από τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα όταν η Τουρκία αποδέχθηκε μια πρόταση της Σαουδικής Αραβίας να εργαστούν μαζί για να ανακαλύψουν τι συνέβη στον Κασόγκι.

«Ο βασιλιάς διέταξε τον γενικό εισαγγελέα να ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για την υπόθεση Κασόγκι με βάση τις πληροφορίες από την κοινή ομάδα στην Κωνσταντινούπολη», δήλωσε στο Ρόιτερς ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να μιλάει δημοσίως.

Απαντώντας σε ερώτηση πότε θα μπορούσε ο γενικός εισαγγελέας να προβεί σε ανακοινώσεις για την έρευνα, ο αξιωματούχος είπε: «Έχει λάβει εντολές να εργαστεί γρήγορα».

Η Βρετανία αναμένει από το Ριάντ να παράσχει «πλήρεις και λεπτομερείς απαντήσεις» στις ερωτήσεις για την εξαφάνιση του Κασόγκι, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι.

Τραμπ : Πιθανόν, ενέργεια ανεξέλεγκτων στοιχείων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σήμερα το ενδεχόμενο ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι, που αγνοείται μετά την άφιξή του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, να δολοφονήθηκε από «ανεξέλεγκτα στοιχεία».

«Ο βασιλιάς (της Σαουδικής Αραβίας) αρνείται κατηγορηματικά ότι γνωρίζει για τι ακριβώς πρόκειται (…). Δεν θέλω να κάνω εικασίες εκ μέρους του όμως μου φαίνεται, ίσως, πως θα μπορούσε να είναι ενέργεια ανεξέλεγκτων στοιχείων. Ποιος ξέρει;» συμπλήρωσε ο Τραμπ από τους κήπους του Λευκού Οίκου.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024