«Ο διεθνής διασυρμός της Ελλάδας για τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών μας συνεχίζεται» υποστηρίζει ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή το «νέο, ντροπιαστικό» δημοσίευμα του «Newsweek» για τη Μόρια.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, «αυτή τη φορά, γνωστό αμερικανικό περιοδικό κάνει λόγο για «βιασμούς μικρών παιδιών και για συνθήκες φόβου» εντός του hot-spot της Μόριας. Πρόκειται για ένα ακόμη δημοσίευμα το οποίο προστίθεται στον μακρύ κατάλογο επικριτικών αναφορών του διεθνούς τύπου για την Ελλάδα. Αυτός ο κατάλογος της ντροπής – μόνο το τελευταίο διάστημα – αριθμεί 20 άρθρα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία όλου του κόσμου» (που ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας επισυνάπτει στη δήλωσή του).

Ο τομεάρχης της ΝΔ θεωρεί ότι «το χειρότερο είναι ότι, την ίδια ώρα, η κυβέρνηση συνεχίζει να κρύβεται. Αρνείται να απαντήσει τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, για τα μέτρα που προτίθεται, επιτέλους, να λάβει προκειμένου να αποσυμφορήσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, να ομαλοποιήσει τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων που διαμένουν εκεί, αλλά και να διασφαλίσει την τάξη εντός και εκτός των χώρων υποδοχής και ταυτοποίησης».

Διά του κ. Βαρβιτσιώτη, η αξιωματική αντιπολίτευση προειδοποιεί «για πολλοστή φορά την απερχόμενη κυβέρνηση να δράσει. Είναι αδιανόητο να λαμβάνει στήριξη 1,6 δισ. ευρωπαϊκών και διεθνών πόρων και να έχει δημιουργήσει κολαστήρια όπως το hot spot της Μόριας».

Ζητεί δε να «συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, οι υπεύθυνοι, ότι η παρουσία τους θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των προσφύγων που διαμένουν στη χώρα, αλλά και βλάπτει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο