Σάββατο 30 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σομαλία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από διπλή βομβιστική επίθεση ισλαμιστών

Σομαλία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από διπλή βομβιστική επίθεση ισλαμιστών

Την ευθύνη για τις επιθέσεις σε δύο εστιατόρια της πόλης Μπαϊντόα ανέλαβαν οι μαχητές αλ Σαμπάαμπ, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, που επιδιώκουν τη διά των όπλων ανατροπή της στηριζόμενης από τη Δύση κυβέρνησης της χώρας και την επιβολή ισλαμικού νόμου

Στους 20 αυξήθηκε σήμερα ο αριθμός των νεκρών από τις χθεσινές εκρήξεις, που αποδίδονται σε δύο βομβιστές αυτοκτονίας, που συγκλόνισαν την πόλη Μπαϊντόα στη Σομαλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του τοπικού νοσοκομείου.

«Μας μετέφεραν 20 νεκρούς και άλλους περίπου 40 τραυματίες από τις δύο χθεσινές εκρήξεις» δήλωσε προς τους δημοσιογράφους σήμερα ο διευθυντής του νοσοκομείου της Μπαϊντόα, Αμπντιφατάχ Χάσι.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις σε δύο εστιατόρια της πόλης ανέλαβαν οι μαχητές αλ Σαμπάαμπ, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, που επιδιώκουν τη διά των όπλων ανατροπή της στηριζόμενης από τη Δύση κυβέρνησης της χώρας και την επιβολή ισλαμικού νόμου.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο εκπρόσωπος των μαχητών Αμπντιασίς αμπού Μούσαμπ, τα εστιατόρια έγιναν στόχος, γιατί εκεί σύχναζαν στελέχη των κυβερνητικών στρατευμάτων.

Οι βομβιστικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν μετά τις αεροπορικές επιδρομές από την αμερικανική πολεμική αεροπορία εναντίον θέσεων της αλ Σαμπάαμπ στη Χαράντερε, στην περιοχή Γκαλμουντούγκ.

Sports in

Ένστολοι: Το θέμα της αρρενωπότητας, των έμφυλων διακρίσεων αλλά και της ψήφου στην άκρα δεξιά

Το συνέδριο σκοπό έχει να σκιαγραφήσει ιστορικά το ρόλο τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και των Σωμάτων Ασφαλείας, στη βάση επιστημονικής έρευνας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024