Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάντμπολ: Μυθική πρόκριση του Ολυμπιακού (27-22)

Χάντμπολ: Μυθική πρόκριση του Ολυμπιακού (27-22)

Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 27-22 της ουγγρικής ομάδας, έκαναν την ολική ανατροπή και πήραν το εισιτήριο για τον γύρο του EHF Cup!

Ο Ολυμπιακός χτίζει τον δικό του μύθο και στο χάντμπολ! Οι Ερυθρόλευκοι με πάθος, ψυχή και τσαμπουκά επικράτησαν στο κλειστό του Ρέντη με 27-22 της Κόμλο, στη ρεβάνς του β’ γύρου του EHF Cup και πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα στο πρώτο παιχνίδι στην Ουγγαρία είχε ηττηθεί με 34-29, ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε και με τον κόσμο στο πλευρό της έκανε την ολική ανατροπή. Οι Πειραιώτες τα έδωσαν όλα και δικαιώθηκαν, με τον κόσμο να στηρίζει τους παίκτες της αγαπημένης του ομάδας καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και να τους αποθεώνει μετά τη θρυλική πρόκριση.

Μια πρόκριση, που κρίθηκε στα τελευταία κυριολεκτικά δευτερόλεπτα του σημερινού παιχνιδιού, όταν η Κόμλο είχε την επίθεση με το σκορ στο 27-22. Οι Ούγγροι, ωστόσο, δεν κατάφεραν να σκοράρουν απέναντι στον Τσιλιμπάρη, με το +5 να μένει μέχρι το τέλος και τον Ολυμπιακό να φτάνει σε μια τεράστια επιτυχία.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δύο ομάδες μπορεί να μοιράστηκαν τις νίκες και μάλιστα και οι δύο να ήρθαν με 5 γκολ διαφορά, ωστόσο, στο τέλος αυτός που χαμογέλασε ήταν ο Ολυμπιακός, καθώς το σκορ του σημερινού παιχνιδιού ήταν μικρότερο από το σκορ του πρώτου αγώνα (34-29).

Μεγάλη εμφάνιση και θρυλική πρόκριση

Ο Ολυμπιακός στο σημερινό παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυνατά και μπήκε από νωρίς στον ρόλο του οδηγού. Η ομάδα του Ζαραβίνα προηγήθηκε γρήγορα με 2-0 και 3-1, ενώ λίγο αργότερα έφτασε ακόμα και στο +5 (10-5). Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με αντεπίθεση διαρκείας ισοφάρισαν σε 11-11, αλλά οι γηπεδούχοι παρέμειναν ψύχραιμοι, έδειξαν χαρακτήρα και έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο στο +2 (14-12). Στο δεύτερο μέρος οι Ερυθρόλευκοι επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Ούγγρους. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας δέκα λεπτά πριν το τέλος έφτασαν στο +8 (24-16), με την Κόμλο, όμως, να παλεύει και να μειώνει αρχικά σε 27-20 και δευτερόλεπτα πριν το τέλος σε 27-22. Οι Πειραιώτες με υποδειγματική άμυνα στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα κράτησαν το +5 και έφτασαν στη μεγάλη νίκη!

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Δημήτρης Τζηράς, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 γκολ στο ενεργητικό του, ενώ από κοντά ακολούθησε ο Τσίλης με 6 τέρματα. Από τους φιλοξενούμενους επτά γκολ πέτυχε ο Γέρκοβιτς και έξι ο Μάρκοβιτς.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024