Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστρέφει στις ΗΠΑ μέσω Γερμανίας ο Μπράνσον

Επιστρέφει στις ΗΠΑ μέσω Γερμανίας ο Μπράνσον

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Μπράνσον θα μείνει για δύο ημέρες στη Γερμανία και από εκεί θα συνεχίσει κατόπιν το ταξίδι του για τις ΗΠΑ

Το αεροσκάφος που μεταφέρει τον αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον απογειώθηκε απόψε από το αεροδρόμιο της Σμύρνης, με πρώτο σταθμό τη Γερμανία, λίγες ώρες μετά την απόφαση τουρκικού δικαστηρίου για την απελευθέρωσή του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, τον Ισμαήλ Τζεμ Χαλαβουρτ, ο Μπράνσον θα μείνει για δύο ημέρες στη Γερμανία και από εκεί θα συνεχίσει κατόπιν το ταξίδι του για τις ΗΠΑ.

Οι αρχικές πληροφορείες ήθελαν τον Μπράνσον να επιστρέφει στις ΗΠΑ με αεροσκάφος του αμερικανικού στρατού, όπως ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ενώ εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου είπε στο Reuters ότι ο πάστορας θα επιστρέψει αεροπορικώς στις ΗΠΑ με στάση στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι NTV, ο πάστορας ταξιδεύει με ιδιωτικό τζετ.

Πράγματι, ο Μπράνσον, αφού πρώτα επισκέφθηκε και παρέμεινε για λίγες ώρες στο σπίτι του στη Σμύρνη, περί τις 10 η ώρα το βράδυ κατευθύνθηκε με αυτοκίνητο προς το αεροδρόμιο της τουρκικής πόλης.

Επιθετική προς ΗΠΑ η πρώτη αντίδραση της Αγκυρας

Η απελευθέρωση του Αντριου Μπράνσον συνιστά απόδειξη ότι η τουρκική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή της η τουρκική προεδρία αντιδρώντας στην απόφαση του δικαστηρίου της Σμύρνης.

«Με μεγάλη μας λύπη είδαμε τις αμερικανικές προσπάθειες να ασκήσουν πιέσεις στο ανεξάρτητο τουρκικό δικαστικό σύστημα. Όπως τα τουρκικά δικαστήρια, έτσι και η Τουρκική Δημοκρατία δεν δέχεται υποδείξεις από κανένα σώμα, αρχή ή  πρόσωπο. Έχουμε τους δικούς μας κανόνες και βγάζουμε τις δικές μας αποφάσεις   που αντικατοπτρίζουν τη βούλησή μας» ανέφερε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024