Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Βαρέλα λέει «ΟΧΙ» στον ρατσισμό

Ο Βαρέλα λέει «ΟΧΙ» στον ρατσισμό

Ο Φερνάντο Βαρέλα ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου μετέχει μέσω του ΠΑΟΚ στη δράση «Football People» του FARE

Στο σχολείο ήταν το μεγαλόσωμο παιδί που οι περισσότεροι ήθελαν ν’ αποφύγουν στο γήπεδο. Μετέπειτα έγινε ο ξένος που ήρθε στην ομάδα να πάρει τη θέση κάποιου άλλου.

Τα σύνορα και οι φυλετικές διακρίσεις τον συνόδευαν άλλοτε λιγότερο κι άλλοτε περισσότερο διακριτικά σε όλη του την καριέρα ως σήμερα. Επέλεξε να τ’ αντιμετωπίσει με υπομονή, κατανόηση και σεβασμό και θέλει να περάσει το αντίστοιχο μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

Ο Φερνάντο Βαρέλα ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου μετέχει μέσω του ΠΑΟΚ στη δράση «Football People» του FARE μιλώντας για το αγαπημένο του άθλημα, τα εμπόδια των φυλετικών και κοινωνικών αποκλεισμών και τον ρατσισμό.

Για το θέμα των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο και την ζωή ο αμυντικός του ΠΑΟΚ: «Δεν συμφωνώ με τους ανθρώπους που έχουν ρατσιστικές συμπεριφορές στο ποδόσφαιρο, αλλά και γενικότερα στη ζωή, καθώς αυτό δεν συμβάλει στην ωρίμανση των ανθρώπων και την βελτίωση της ζωής τους. Γνωρίζω ότι για κάποιους δεν είναι εύκολο να αποδεχθούν ξένους στην χώρα τους, αλλά έτσι είναι η ζωή και επιφέρει τέτοιες αλλαγές, καθώς άνθρωποι αλλάζουν χώρες για να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο της οικογένειάς τους. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να αποδεχόμαστε όλους τους συνανθρώπους μας».

Για το αν έχει βιώσει ρατσιστικές συμπεριφορές: «Όταν ήμουν παιδί, ναι. Ήμουν ψηλότερος και μεγαλόσωμος σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά και οι άνθρωποι άρχισαν να αμφισβητούν την ηλικία μου, με θεωρούσαν μεγαλύτερο, ενώ δεν τους άρεσε και το χρώμα μου και μου ζητούσαν να πάω πίσω στην πατρίδα μου.

Όταν είσαι παιδί δεν το σκέφτεσαι πολύ και απλά παίζεις ποδόσφαιρο, αλλά όταν μεγαλώσεις καταλαβαίνεις πόσο άσχημο μπορεί να είναι όλο αυτό, το να στρέφεσαι ρατσιστικά εναντίον άλλων ανθρώπων. Ελπίζω στο ποδόσφαιρο όλο αυτό, αν όχι να εξαλειφθεί γιατί είναι πολύ δύσκολο, αλλά να αλλάξουν μυαλά αυτοί οι άνθρωποι και να μην κάνουν τέτοιες ενέργειες».

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024