Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φίλης στη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ : Σας θυμίζω πως ο Σαμαράς έπεσε (και) από την ΕΡΤ

Φίλης στη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ : Σας θυμίζω πως ο Σαμαράς έπεσε (και) από την ΕΡΤ

Στο θέμα της ΕΡΤ επανέρχεται ο Νίκος Φίλης, εξαπολύοντας νέες βολές (κατά του Νίκου Παππά ουσιαστικά) και από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση για τον κίνδυνο ο ΣΥΡΙΖΑ να υποστεί μεγάλη πολιτική ζημιά

Ξεσπάθωσε ο Νίκος Φίλης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγοντας πυρ κατά του Πάνου Καμμένου, αλλά και εμμέσως του Νίκου Παππά επαναφέροντας το θέμα της ΕΡΤ, ενώ αυστηρές προειδοποιήσεις απηύθυνε στην κυβέρνηση και για το μείγμα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.

Στα κακώς κείμενα εντάσσει και τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος, μιλώντας για «μυστικές συνεδριάσεις», αλλά και για κάποιους που πιστεύουν πως «η σιωπή είναι χρυσός».

«Αν είναι μια πολιτική λανθασμένη, αυτή είναι το πρόβλημα. Όχι η μετά από προϋποθέσεις αποκάλυψη της πολιτικής. Από εκεί χάνουμε. Όσοι θέλουν να περιχαρακώσουν τη λειτουργία των μελών του κόμματος σε μυστικές συνεδριάσεις, που δεν υπάρχουν κιόλας συνεδριάσεις, αυτοί δείχνουν να έχουν μια νοσταλγία στην παράδοση σύμφωνα με την οποία η σιωπή είναι χρυσός. Η σιωπή δεν είναι χρυσός. Με συλλογικό τρόπο να παλεύουμε», τόνισε.

«Θα υποστούμε μεγάλη ζημιά από την ΕΡΤ»

Μετά τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στον Πάνο Καμμένο, μη διστάζοντας να τον χαρακτηρίσει «καρικατούρα του Σαλβίνι», στρώνοντας το έδαφος για να ανοίξουν πολλά στόματα, που επίσης τα ‘χουν μαζεμένα στον κυβερνητικό εταίρο, επανέφερε και το θέμα λειτουργίας της ΕΡΤ.

Χωρίς να μασά τα λόγια του ο Νίκος Φίλης τόνισε πως «κοχλάζει το θέμα εκεί» και προειδοποίησε: «Θα υποστούμε μεγάλη πολιτική ζημιά».

«Σας θυμίζω», συνέχισε «πως ο Σαμαράς έπεσε και από την ΕΡΤ, που την έκλεισε, δεν είναι δευτερεύον θέμα αυτό, δεν είναι παρανυχίδα. Είναι κρίσιμο θέμα. Χθες οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ σε μια μαζική συγκέντρωση που έκαναν έβγαλαν ένα ψήφισμα. Δεν είναι δεξιοί οι άνθρωποι δεν είναι του Μητσοτάκη όπως ειπώθηκε κάποια στιγμή εδώ μέσα».

Μάλιστα ο κ. Φίλης, που έχει καταγγείλει «παραδιοίκηση και καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων στη δημόσια τηλεόραση», τόνισε ότι «τέσσερις φορές μέσα σε 1,5 χρόνο ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου έβαλα το θέμα της ΕΡΤ, αναβλήθηκε η συζήτηση 4 φορές. Έμαθα από τις εφημερίδες ότι ορίστηκε νέα διοίκηση και άλλα».

Στο θέμα της ΕΡΤ αναφέρθηκε και ο Θοδωρής Δρίτσας υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δει με συστηματικό τρόπο το θέμα της δημόσιας τηλεόρασης ώστε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν κάτι που, όπως είπε, δεν έχει γίνει έως τώρα.

Δεν συμβαδίζουν κοινωνική πολιτική και υπερπλεονάσματα

Μιλώντας αρχικώς για την οικονομική πολιτική, ο βουλευτής Α’ Αθήνας και τέως υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, αφού αναφέρθηκε με θετικό πρόσημο στην κυβερνητική προσπάθεια προστασίας των ασθενέστερων πολιτών το προηγούμενο διάστημα, διατύπωσε τον προβληματισμό του για το στόχο πλεονασμάτων, όπως και τις επιφυλάξεις του για τις ξένες άμεσες επενδύσεις και την ανάπτυξη.

Διαβάστε επίσης:

Νέες βολές Φίλη κατά Καμμένου : Είναι καρικατούρα του Σαλβίνι

Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ: Η κυβέρνηση χειραγωγεί τη δημόσια τηλεόραση

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024