Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Απασφάλισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ : «Καρικατούρα» και «τραυματική εμπειρία» ο Καμμένος

Απασφάλισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ : «Καρικατούρα» και «τραυματική εμπειρία» ο Καμμένος

Από «καρικατούρα του Σαλβίνι» έως «τραυματική εμπειρία» χαρακτήρισαν τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Κάμμενο βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγοντας τον Ασκό του Αιόλου και προϊδεάζοντας για επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων

Πυρ ομαδόν κατά του Πάνου Καμμένου από υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που άστραψαν και βρόντηξαν στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τον κυβερνητικό εταίρο «καρικατούρα του Σαλβίνι» και τη συνεργασία μαζί του «τραυματική εμπειρία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δεν θέλει να δώσει άλλο χρόνο στο ζευγάρι Τσίπρα-Καμμένου.

Μπορεί πριν τρισήμιση χρόνια, οπότε ξεκίνησε αυτή η συνεργασία να πείστηκαν να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό, αλλά τώρα τα …χείλη τους ματώσανε και τα στόματα άνοιξαν. Τουλάχιστον έτσι θέλουν να το εμφανίζουν, αφού όχι μόνο οι κακοπροαίρετοι θα μπορούσαν να πουν ότι δεν είναι πολύ τίμιο και ηθικό, όσο χρειάζεσαι τον άλλον να τον εκθειάζεις και μόλις ξεζουμίζεις την όποια δύναμη μπορούσε να σου δώσει να τον πετάξεις σαν στημένη λεμονόκουπα. Γιατί όπως λένε οι επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ -και όχι αδίκως- ο Καμμένος πάντα έτσι ήταν, την ίδια ιδεολογία είχε και τις ίδιες απόψεις εξέφραζε.

Τέτοιου είδους όμως ευαισθησίες δεν φαίνεται να συγκινούν πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε δηλώσει προς τιμήν του σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι δεν τιμά τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάζει συμμάχους και ουσιαστικά να πετά όποιον τον στήριξε στην αρχή, ρίχνοντας, ωστόσο, το μπαλάκι στους ίδιους τους ΑΝΕΛ. «Αν το βλέπουν διαφορετικά πρέπει οι ίδιοι να πάρουν αποφάσεις» είχε πει.

Έτσι, στην συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, σαν έτοιμοι από καιρό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον πυροβολισμό έναρξης από τον Νίκο Φίλη κλιμάκωσαν την επίθεση στον Πάνο Καμμένο με τις τοποθετήσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του Σάκη Παπαδόπουλου να ξεχωρίζουν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Φίλης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον εταίρο της κυβέρνησης, λέγοντας πως ο Πάνος Καμμενος είναι θέμα.

«Είναι στοιχείο αποπολιτικοποίησης να μην συζητάμε αυτό το πρόβλημα μεταξύ μας σήμερα. Ορθώς συνεργαστήκαμε με τον Καμμένο, ήταν θετική και παραγωγική η συνεργασία -για συγκυριακούς λόγους, βεβαίως.»

» Σήμερα εξαντλεί τη δυναμική της αυτή η συνεργασία. Και δυστυχώς βλέπω ότι ο Καμμένος θεωρεί ότι θα παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητευτεί όμως. Είναι καρικατούρα. Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας, ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας, να μην υπάρξει παρεμπόδιση του έργου μας».

Για χοντροκομμένο άδειασμα του Πάνου Καμμένου στον Αλέξη Τσίπρα μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος και εκτίμησε ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ δεν μπορεί να συνεχιστεί έως τον Οκτώβριο.

«Με τον Πάνο Καμμένο να πάμε μέχρι τον Οκτώβρη δεν μπορούμε», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως «το άδειασμα που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα, είναι ένα ζήτημα χοντροκομμένο».

Παράλληλα τόνισε ότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για πολιτική συμμαχιών και με το Δανέλλη και με τον Κατσίκη. «Όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνικολαϊκισμό, δεν μπορούμε να μη βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα και του συνεταίρου», σημείωσε.

Καυστικά σχόλια και από την Τασία Χριστοδουλοπούλου για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, την οποία χαρακτήρισε… τραυματική εμπειρία και προειδοποίησε για τους υποψηφίους που θα στηρίξει το κόμμα στις εκλογές, ειδικά στις περιφέρειες.

«Δεν μπορούμε να στηρίξουμε ανθρώπους ως υποψήφιους που δεν συμφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που το λενε είτε ανοιχτά είτε δεν το λένε, που έχουν διαφορετική κατεύθυνση ιδεολογική και πολιτική» υπογράμμισε, ενώ είπε επίσης πως οι πολιτικές συμμαχίες δεν έχουν συζητηθεί.

Μιλώντας από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Χριστοδουλοπούλου είπε ότι «βγαίνουμε από μία τραυματική εμπειρία, τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, γιατί με το μνημόνιο και τα μέτρα που άρχισαν να χαλαρώνουν, αναδείχθηκαν οι πολιτικές και ιδεολογικές ταυτότητες, έγινε αυτό που έγινε. Και δεν ξέρουμε πώς θα καταλήξει. Κομβικό ζήτημα το θέμα των συνεργασιών».

Προβληματισμό για την κυβερνητική συνεργασία  αν και σε πιο ήπιους τόνους εξέφρασε και ο Θοδωρής Δρίτσας αναφερόμενος στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και τις τοποθετήσεις του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. «Στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα ξέρουμε, ατομικά ή συλλογικά, το τι σημαίνει πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική; Υπάρχει ανάγκη εμβάθυνσης» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Την πρόταξη του αριστερού προσήμου σε ότι αφορά τις συμμαχίες ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών τόνισε και ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ειδικότερα, αναφορικά με τις συμμαχίες εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, επισήμανε πως σημαντικότερο σε αυτές είναι το πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί και να έχει αριστερό πρόσημο καθώς, όπως είπε, μόνο έτσι θα μπορούσε ένα ψηφοδέλτιο να είναι νικηφόρο.

Ο κ. Ηλιόπουλος ζήτησε περισσότερο δυναμική παρουσία του κόμματος στην κοινωνία και στα συνδικάτα, σημειώνοντας πως δεν αρκεί να νομοθετεί η κυβέρνηση, καθώς αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό.

Ημερομηνία λήξης στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ έδωσε πάντως και ο Γιώργος Σταθάκης. Όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο, η συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου «έχει ασφαλή χρονικό ορίζοντα μέχρι την άνοιξη». Μετά, εξηγεί, θα πρέπει να δούμε πώς τοποθετείται ο καθένας στο νέο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποχής γιατί «οι διαχωριστικές γραμμές έχουν μετατοπιστεί»

Το καρφί του Τσίπρα στον Καμμένο

Από την έκρηξη των βουλευτών καθίσταται σαφές ότι το «καρφί» του Αλέξη Τσίπρα προς τον Πάνο Καμμένο από την αρχή κιόλας της ομιλίας του θεωρήθηκε πολύ ήπια αντίδραση, αδύναμη να εκτονώσει την κατάσταση.

Στην ομιλία του, με την οποία άνοιξαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ μίλησε για συνέχιση της κυβερνητικής πορείας ακόμα και χωρίς τους ΑΝΕΛ.

«Να μιλάμε λιγότερο και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Και να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε κι όχι όταν δεν πρέπει» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός, σε μια αποστροφή, που ερμηνεύθηκε ως «καρφί» για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Only in

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί της Χρυσής Αυγής

Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση, τα τάγματα εφόδου και όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024